Annonce
Aarhus

'Hold up' i Brabrand: Fire røvere trak mand ud af bil og stjal den

Ifølge den 20-årige blev han hevet ud af sin bil, banket og derefter frastjålet sine værdier - og bil - sent tirsdag aften. Foto: Kim Haugaard

En 20-årig mand fik sit livs forskrækkelse, da fire røvere brutalt kørte ham op ved Holmstrupgårdsvej. De tvang ham ud af bilen, slog ham til jorden og sparkede ham - og stjal bilen.

BRABRAND: En ung mand fik frarøvet bil under brutale omstændigheder, da han blev tvunget ud af bilen, hvorefter fire røvere stak af med den i Brabrand sent tirsdag aften.

'Hold up'-røveriet skete klokken 22.30 Den 20-årige mand forklarede til politiet, at han havde lånt en bil af en bekendt og havde været på besøg hos en ven på Skjoldhøjkollegiet.

Ved 22.30-tiden var han kørt fra stedet og holdt i bilen for enden af Spobjergvej ud mod Holmstrupgårdsvej i Brabrand, da han i bakspejlet kunne se en bil, der med høj fart kom kørende imod ham bagfra. Bilen stoppede lige bag ham og fire personer steg ud og gik hen til den 20-årige og truede ham til at udlevere pung, mobiltelefon og sin jakke, oplyser Østjyllands Politi i sin døgnrapport.

Den 20-årige blev hevet ud af bilen og skubbet ned på jorden, hvorefter han blev sparket og slået flere gange. Han fik dog rejst sig op og løb væk fra stedet, mens han hørte, at begge biler kørte væk. Den stjålne bil blev senere fundet efterladt på Rætebølvej i Brabrand.

Den 20-årige mand har kun et signalement af to af de fire personer. De beskrives som:


  • A: Mørk i huden, 20-25 år, 170-180 cm høj, mørkt hår, kort i siderne og længere på toppen. Tykt, mørkt skæg, langt på hagen og kæben, men kort på kinderne og siderne - var iført en mørk hættetrøje
  • B: Mørk i huden, spinkel af bygning, under 175 cm høj, var iført sort hættetrøje og skimaske.

Østjyllands Politi er i gang med at efterforske sagen, og politiet kender endnu ikke baggrunden eller motivet for overfaldet, men hører meget gerne fra eventuelle vidner, der kan have set den bil, de fire personer kom kørende i. Bilen beskrives som værende af ældre dato, muligvis sølvgrå og med gule, firkantede lygter.

Kontakt Østjyllands Politi på telefon 114, hvis du ved noget.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce