Annonce
Sport

Hold-VM i Aarhus udskydes for anden gang

Århusianske Anders Antonsen kan nu se frem til at spille på hjemmebane til hold-VM til oktober. Foto: Reuters/Andrew Boyers.
Fra maj til august - og nu til oktober. Thomas og Uber Cup, der skal spilles i Aarhus, er blevet skubbet til 3.-11. oktober.
Annonce

BADMINTON: Mændenes og kvindernes VM-holdturneringer i badminton, Thomas og Uber Cup, udskydes på grund af Corona-krisen for anden gang indenfor kort tid.

Det store arrangement, der skal afvikles i Ceres Arena i Aarhus, er tidligere blevet skubbet fra maj til august måned, men på grund af den danske regerings forbud mod større forsamlinger, er det nu blevet skubbet endnu en gang: Til 3.-11. oktober.

Det er Badminton Danmark, Sport Event Danmark, Aarhus Kommune og det internationale badmintonforbund (BWF), der er blevet enige om at rykke den store og traditionsrige holdturnering.

- Det er selvfølgelig trist, at vi igen må rykke Thomas og Uber Cup, men vi gør det selvfølgelig, så vi har størst mulig chance for at afholde verdensmesterskabet foran et talstærkt publikum samtidig med, at vi overholder de danske sundhedsmyndigheders anbefalinger og eventuelle restriktioner. At det overhovedet har været muligt at rykke verdensmesterskaberne igen, er en sejr for Danmark, da vi dermed stadig kan spille på hjemmebane og blive det første land udenfor Asien til at afholde turneringerne som en samlet event.

- Det er stort og historisk. Vi håber, at vi til oktober har mulighed for at åbne op for så mange badmintonfans som muligt, og vi fortsætter nu arbejdet med at skabe de bedst mulige rammer for spillere, trænere, frivillige og fans, så de fortsat får en folkefest i Aarhus, siger Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen.

Også hos BWF er der tilfredshed med udsættelsen:

- Vi har lyttet til rådene fra WHO, sundhedseksperter, de danske myndigheder samt den danske regering, og med de råd taget i betragtning ville det blive svært at afholde Thomas og Uber Cup før september. Vores førsteprioritet er stadig at sikre atleternes, personalets, de frivilliges, dommernes og hele badmintonsamfundets helbred og velvære. Vi overvåger selvfølgelig stadig situationen, hvis der skulle ske nyt, men for nu er vi fortrøstningsfulde over for, at vi kan afholde et sikkert og succesfuldt verdensmesterskab den 3.-11. oktober, siger Thomas Lund, generalsekretær i BWF. Kina er forsvarende mestre hos damerne, mens Japan vandt det seneste hold-VM hos mændene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Voldsom vækst: Største stigning af corona-smittede i flere måneder

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Aarhus

15-årig pige på uhyggelig bustur: Aggressiv mand befølte hende på inderlåret

Annonce