Annonce
Sport

Holder fast i drømmen om oprykning: Aarhus Fremad har 15 procents chance for oprykning

Søren Andreasen er startet inde i alle fem kampe for Aarhus Fremad, siden han kom til i vinter. Han har scoret tre mål indtil videre. Arkivfoto: Ole Nielsen
Hvis Aarhus Fremad skal tage oprykningspladsen fra 2. Division, kræver det formentlig sejre i de to sidste kampe. Favoritværdigheden er suverænt i Helsingørs favør, og Fremad skal nok ikke forvente, at helsingoranerne taber point allerede onsdag.

FODBOLD: Søren Andreasens sprint ud mod sidelinjen på Riisvangen Stadion sagde i virkeligheden næsten alt.

Hans efterfølgende spring og knytnæve til den stakkels uskyldige luft fortalte det sidste.

Hans mål for Aarhus Fremad mod FC Helsingør var helt vanvittig vigtigt. Det vidste han, det vidste alle, der sad enten på den smalle trætribune eller på en af deres medbragte stole. Aarhus Fremad var tilbage i kampen om oprykning til 1. Division.

Annonce

Med to kampe tilbage er der to point fra FC Helsingør og ned til Aarhus Fremad på andenpladsen. Men Fremad skal i virkeligheden hente tre point, for målscore afgør placeringen ved pointlighed, og her er nordsjællænderne i den grad overlegne.

Så selvom chancen eksisterer, så ser det stadig svært ud for Fremad. Det siger Rasmus Breiner, der er Odds Manager hos Bet25.

- Vi vurderer, at Aarhus Fremad har mellem 10 og 15 procents chance for at rykke op. Vi kigger på de to holds slutprogram, og onsdag har Aarhus Fremad deres sværeste kamp mod Hellerup på udebane, mens Helsingør er meget store favoritter mod AB. Hellerup er samtidig ret gode på hjemmebane, hvor der er kunstgræs, så jeg kan frygte for Aarhus Fremad, at det går galt allerede onsdag, siger Rasmus Breiner.

Den chancevurdering kan Danske Spil godt være med på, omend oddssætter Salih Kaya ser vurderingen endnu lavere. Han giver Fremad otte til ti procents chance for oprykning.

- Helsingør møder AB hjemme onsdag, hvor vi har givet dem odds 1,22. Det svarer til, at de cirka har 75 procents chance for at vinde kampen. Det er meget sjældent, at vi ser så stor en favoritværdighed i dansk divisionsfodbold. Og de møder trods alt AB, som ligger nummer fire i tabellen og som endnu ikke har tabt efter coronapausen, siger Salih Kaya.

Ekstremt stærkt Helsingør-mandskab

Hvis både Aarhus Fremad og Helsingør vinder onsdag, skal det hele altså afgøres i sidste spillerunde på lørdag. Her skal Aarhus Fremad hjemme mod BK Frem, som ikke har vundet de fire seneste udekampe i 2. Division, mens FC Helsingør skal på en fem timer lang køretur til Pandrup for at møde Jammerbugt.

- Aarhus Fremad skal som udgangspunkt vinde begge kampe, mens Helsingør skal tabe mindst en af deres kampe. Hvis Helsingør skal tabe en kamp, ser jeg, at det bliver udekampen mod Jammerbugt. Men de bliver stadig vurderet som ret klare favoritter i den kamp. Og så spiller det selvfølgelig også ind, at hvis de stadig er foran med to point før sidste spillerunde, kan de rykke op med uafgjort, siger Rasmus Breiner.

Oprykningskampen i 2. Division

  • FC Helsingør fører 2. Division og ligger til at tage den ene oprykningsplads. 
  • Aktuelt mener oddssætterne, at der er mellem 85 og 92 procents chance for, at Helsingør rykker op. De sidste 8-15 procent går til Aarhus Fremad, da ingen andre hold matematisk kan rykke op. 
  • Da 1. Division startede i august 2019, vurderede Bet25 og Danske Spil, at der var cirka 75-80 procents chance for Helsingør-oprykning. 
  • Aarhus Fremad mangler at møde HIK (onsdag, ude) og BK Frem (lørdag, hjemme). FC Helsingør mangler AB (onsdag, hjemme) og Jammerbugt FC (lørdag, ude)

Salih Kaya ser også, at 2. Division først bliver afgjort i sidste spillerunde, hvor han forudser en vanskelig kamp for Helsingør, som allerede har tabt to af deres fire kampe i oprykningsspillet. Udover kampen mod Aarhus Fremad, blev det også til et noget overraskende nederlag mod Middelfart.

- Aarhus Fremad skal sætte deres lid til, at Jammerbugt kan tage point fra Helsingør. Bo Zinck har gang i noget godt som træner deroppe, og han er ikke typen, der eksperimenterer. Han vil bare vinde. Helsingør har også lige vundet over Brabrand, men jeg vil vurdere, at Jammerbugt er et bedre mandskab end Brabrand, når man tager form in mente, siger Salih Kaya.

Annonce

Helsingør har været storfavorit hele sæsonen

Helsingør har hele sæsonen været nævnt som den største oprykningsfavorit i rækken. Holdet er i denne sæson nedrykker fra 1. Division og er det første hold nogensinde til at spille i Danmarks tredjebedste række med en fuldtidsprofessionel opbygning. Noget, som flere klubber i 1. Division ikke engang har. Middelfart Boldklubs cheftræner, Jens Letort, sagde før deres indbyrdes opgør, at helsingoranerne formentlig er det bedste hold nogensinde til at være i rækken.


Det ville næsten være historisk, hvis Helsingør ikke rykker op.

Rasmus Breiner, odds manager hos Bet25


Til sammenligning er Aarhus Fremad amatører. Ikke en eneste af spillerne tjener en krone på at spille fodbold.

Derfor var oddsene også derefter, da sæsonen startede. Bet25 gav holdet cirka 75 procents chance for at rykke direkte tilbage i 1. Division. Danske Spils vurdering var også deromkring, men blev sænket og rettet til, da spiludbyderen registrerede, at mange danskere havde fundet chancevurderingen for lav.

- Det betyder noget for Helsingør med et fuldtidssetup. På den korte bane og til de sidste to kampe, har det ingen betydning, men for oddset inden turneringsstart havde det betydning. Det ville næsten være historisk, hvis Helsingør ikke rykker op. At der var 75 procents chance for oprykning var også helt ekstremt, for vi vidste jo, at der kun var en oprykker, siger Rasmus Breiner.

Aarhus Fremads kamp på Gentofte Sportspark starter klokken 19.00.

Udvalgte kampe i onsdagens runde af 2. Division

Oprykningsspil: 

  • Hellerup IK - Aarhus Fremad (19:00)
  • Brønshøj Boldklub - Brabrand IF (19:00)
  • FC Helsingør - AB (19:00)

Nedrykningsspil: 

  • Slagelse B&I - VSK Aarhus (19:00)
Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Tordenguden Andreas Christensen: - Tak Helsingør, vi har set hvert et flag og hørt hver en stemme

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce