Annonce
Aarhus

Holder skindet på næsen: Corona-støtte fra staten hjælper Aarhus Teater

"Teaterkoncert C.V. Jørgensen" har Aarhus Teater lavet sammen med Aveny-T i København. Den blev en stor oplevelse, og publikum strømmede til. Foto: Emilia Therese
De to første forestillinger efter coronapausen kan give 1,6 millioner kroner i støtte.
Annonce

AARHUS: Aarhus Teater får god økonomisk assistance af statens hjælpepakke på de to første forestillinger efter den lange coronapause.

Teatret skulle følge coronareglerne med afstand og håndsprit, og der måtte kunne lukkes halvdelen af maksimum ind på tilhørerpladserne.

- Vi kan holde skindet på næsen i forhold til udgifterne på de to første forestillinger efter den lange pause, siger økonomisk direktør Allan Aagaard.


Vi vil kun søge penge for det tab, vi har lidt.

Allan Aagaard


Han noterer, at teatret kan få dækket 65 procent af omkostningerne til produktionen og 35 procent til indirekte omkostninger. Maksimum er 1,5 millioner kroner for hver forestilling.

Annonce

Søger kun for tabet

- Vi tænker på statens omkostninger og vil ikke søge så meget, som vi er berettiget til. Vi vil kun søge penge for det tab, vi har lidt, siger Allan Aagaard.

Teatret kunne for eksempel kun lukke halvdelen af maksimum ind til de to forestillinger på Store Scene og Scala. Det vil sige 350 gæster pr. aften til "Teaterkoncert C.V. Jørgensen" og 150 til "Den Vægelsindede" på Scala.

Til gengæld var de to forestillinger tæt på udsolgt, mens de spillede.

Tabet kommer på færre solgte billetter.

- På "Teaterkoncert C.V. Jørgensen" kan vi få cirka 1,3 millioner kroner i støtte og på "Den Vægelsindede" kan vi hente 300.000 kroner, altså i alt cirka 1,6 millioner kroner, siger Allan Aagaard.

Statsstøtte

Aarhus Teater kan få maksimalt 1,5 millioner kroner i coronastøtte fra staten for hver forestilling, 65 procent på produktionen og 35 procent på indirekte omkostninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Aarhus

Østjyllands Politi nedlægger hotspot-områder i Aarhus

Annonce