Annonce
Fødselsdage

Hollywoods hårde hund fylder 75 år

Danny Trejo kom sent i gang med sin filmkarriere. Trejos første rolle kom i 1985, da han var 41 år. Han blev betalt 320 dollar for at spille en bokser. Foto: David McNew/Reuters
Den amerikansk-mexicanske skuespiller Danny Trejo, der er kendt for sit rå udtryk, voksede op i et barskt miljø. Torsdag 16. maj fylder han 75 år.

75 Den rutinerede skuespiller Danny Trejo med det karakteristiske hårde, frygtindgydende blik har oplevet lidt af hvert i sit 75-årige liv.

Han røg sig skæv for første gang som otteårig, tog heroin som 12-årig og deltog i et væbnet røveri med sin onkel som 14-årig. Siden blev han en feteret Hollywood-skuespiller med roller i den ikoniske thriller "Heat" fra 1995, "From Dusk Till Dawn" fra 1996 og serien "Sons of Anarchy".

Torsdag 16. maj fylder Danny Trejo 75 år.

Den første halvdel af Trejos liv var hård og barsk, mens den anden halvdel nærmest blev en genfødsel for ham. Det kriminelle undergrundsmiljø i det sydlige Californien i USA fik ikke gjort det af med ham, og så endte han i stedet som Hollywood-skuespiller. Efter to år i ungdomsfængslet Juvenile Hall, blandt andet på grund af et brutalt overfald på en sømand, fik Trejo tingene på ret køl.

- Jeg lod ikke folk løbe om hjørner med mig, da jeg var ung. Det var nok derfor, at jeg kom i så mange problemer, sagde skuespilleren til det amerikanske medie Sabotage Times i 2003.

- En dag vågnede jeg op og tænkte, at enten ville jeg bruge resten af mit liv i fængslet, eller også måtte jeg lave nogle drastiske ændringer.

Som 41-årig fik han i 1985 en lille rolle som bokser i sin første film, som han blev betalt 320 dollar for. Siden har han fået ry for at være Hollywoods hårde hund. Hans roller involverer typisk vold og våben, og oftest er han en af skurkene.

- I de første år af min karriere var jeg bandemedlem, væbnet røver eller bandit. Jeg havde aldrig et navn, sagde Trejo i 2003.

I 2016 blev han af MSN kåret som den næsttravleste skuespiller efter, at mediet regnede sig frem til, at han fra 2011 til 2016 havde sit navn stående i 36 forskellige rulletekster. Alene i 2019 har han ifølge filmdatabasen IMDb roller i mere end 20 film.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Stem her: Her er de tre finalister i spil til årets grønne Bernhardt-pris

Annonce