Annonce
Østjylland

Hornslet-virksomheden Refurb scorer grøn pris ved konference

<p>Refurb i Hornslet har stor succes med at opkøbe brugt it-udstyr, gøre det i stand og opdatere programmerne for derefter at sælge det videre. Pressefoto</p>

København og Odense kommune blev begge slået i kampen om Grøn Indkøbspris 2016 ved en nordisk konference.

En af Danmarks største virksomheder for opkøb, renovering og videresalg af brugt it-udstyr har høstet en fornem hæder i form af Grøn Indkøbspris 2016.
Det drejer sig om virksomheden Refurb, der sidste år rykkede fra Tilst til Hornslet for at få plads til den nærmest konstante vækst, som har været kendetegnende for virksomheden, der har eksisteret siden 2008.
Prisen blev for nyligt overrakt på en nordisk konference i København om grønne indkøb arrangeret af Forum for Bæredygtige Indkøb, der er et initiativ under Miljø- og Fødevareministeriet.
Her konkurrerede Refurb med København og Odense kommuner om prisen, men virksomheden vandt, fordi den gør en betydelig indsats for at nedbringe ressourceforbruget gennem indkøb og renovering af brugte computere og it-udstyr, lød noget af baggrunden for valget af vinderen.
»Refurb bidrager til miljøet ved at aftage brugt it fra virksomheder og kommuner og forlænge produkternes levetid, hvilket er vigtigt for at reducere de negative miljøeffekter og et vigtigt skridt i retning af cirkulær økonomi,« hed det i begrundelsen.
Og Refurbs salg- og marketingchef Peter Hove er glad for prisen og understreger, at der er noget at hente både for pengepungen og for miljøet, når man kan genanvende en brugt computer i stedet for at sende den på lossepladsen.
»Ved at købe genbrugte computere, der er renoveret og opgraderet med nye programmer, er der for det første meget store beløb at spare for virksomheder, kommuner, skoler og private, men ikke mindst er det godt for miljøet. For eksempel kræver det 26 kg ressourcer at producere en mobiltelefon, der kun vejer omkring 100 gram. På samme måde kræver det 442 kg ressourcer at fremstille en bærbar computer, så når elektronikken kan genbruges i yderligere en række år, giver det store miljømæssige fordele,« påpeger Refurbs salg- og marketingchef Peter Hove.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

AGF For abonnenter

Er Stig Inge Bjørnebye den rigtige for AGF? Det vigtigste lige nu er, at klubben igen har fået en sportschef

Annonce