Annonce
Østjylland

Hornslet-virksomheden Refurb scorer grøn pris ved konference

<p>Refurb i Hornslet har stor succes med at opkøbe brugt it-udstyr, gøre det i stand og opdatere programmerne for derefter at sælge det videre. Pressefoto</p>

København og Odense kommune blev begge slået i kampen om Grøn Indkøbspris 2016 ved en nordisk konference.

En af Danmarks største virksomheder for opkøb, renovering og videresalg af brugt it-udstyr har høstet en fornem hæder i form af Grøn Indkøbspris 2016.
Det drejer sig om virksomheden Refurb, der sidste år rykkede fra Tilst til Hornslet for at få plads til den nærmest konstante vækst, som har været kendetegnende for virksomheden, der har eksisteret siden 2008.
Prisen blev for nyligt overrakt på en nordisk konference i København om grønne indkøb arrangeret af Forum for Bæredygtige Indkøb, der er et initiativ under Miljø- og Fødevareministeriet.
Annonce
Her konkurrerede Refurb med København og Odense kommuner om prisen, men virksomheden vandt, fordi den gør en betydelig indsats for at nedbringe ressourceforbruget gennem indkøb og renovering af brugte computere og it-udstyr, lød noget af baggrunden for valget af vinderen.
»Refurb bidrager til miljøet ved at aftage brugt it fra virksomheder og kommuner og forlænge produkternes levetid, hvilket er vigtigt for at reducere de negative miljøeffekter og et vigtigt skridt i retning af cirkulær økonomi,« hed det i begrundelsen.
Og Refurbs salg- og marketingchef Peter Hove er glad for prisen og understreger, at der er noget at hente både for pengepungen og for miljøet, når man kan genanvende en brugt computer i stedet for at sende den på lossepladsen.
»Ved at købe genbrugte computere, der er renoveret og opgraderet med nye programmer, er der for det første meget store beløb at spare for virksomheder, kommuner, skoler og private, men ikke mindst er det godt for miljøet. For eksempel kræver det 26 kg ressourcer at producere en mobiltelefon, der kun vejer omkring 100 gram. På samme måde kræver det 442 kg ressourcer at fremstille en bærbar computer, så når elektronikken kan genbruges i yderligere en række år, giver det store miljømæssige fordele,« påpeger Refurbs salg- og marketingchef Peter Hove.
Annonce
AGF For abonnenter

Særligt område til AGFs stemningsfans, 'kvindemad' og storskærm i fanzone: Her er 11 ting, det nye stadion kommer til at indeholde

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slott bliver en del af Sportens Hall of Fame

Aarhus For abonnenter

Er der åbnet en 'stikker-linje' i ældreplejen? Vred rådmand kalder ny klagemulighed for udansk

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Aarhus

Fødevarekontrollen kom tilbage efter flere måneder: Bananfluerne svirrede stadig rundt i køkkenet

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Østjylland

Katrine er årets kontorelev: Hestepige i høj kurs har fået lederjob

Alarm 112

26-årig mand dømt for voldtægt: Sendte nøgenbilleder af offer til flere venner

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Alarm 112

Serieindbrudstyv hærger et større område: Politiet har modtaget 40 anmeldelser om indbrud i biler i denne uge

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Aarhus

Emma og Emilie føler sig glemt af skole og regering: Hvornår begynder I at tage vores uddannelse lige så seriøst, som vi selv gør?

Annonce