Annonce
Kultur

Horsens: Danmarks bedste portrætmaler har gæstet Horsens Kunstmuseum

Fotos fra optagelsesdagen på Horsens Kunstmuseum. Foto: Jacob Friis-Holm Nielsen

Horsens: DR's populære tv-program "Danmarks Bedste Portrætmaler" har i efteråret gæstet Horsens Kunstmuseum i forbindelse med optagelserne af programmets sæson 3.

Den nye sæson sendte første gang tirsdag 12. november, og tirsdag 26. november sendes programmet, hvor årets deltagere har malet portrætter på Horsens Kunstmuseum.

De to modeller som gæstede museet var radio- og tv-vært Mads Steffensen og skuespiller Ellen Hillingsø.

Dommerpanelet bestod af kunstkritiker Bente Scavenius, kunstner Simone Aaberg Kærn og gallerist Jesper Elg.

Seks kunstnere mødes og maler to hemmelige modeller. De to modeller afsløres først for de deltagende kunstnere på konkurrencedagen, hvor de har fire timer til at skabe et portræt af de deltagende modeller.

Herefter vurderer de tre dommere værkerne og udvælger to kunstnere, som går videre til programmets semifinale og afsluttende finale på Glyptoteket i København.

24 kunstnere er udvalgt til at deltage i konkurrencen i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Psykolog om efterladte børn: De vil føle sig fortabt

Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce