Annonce
Erhverv

God investering: Horsens-firma tjente 87 millioner kroner i Berlin

Selskabet, der investerer i ejendomme i Berlin, har til huse i den markante hvide ejendom på Vitus Berings Plads i Horsens. Arkivfoto
Renovering af ejendomme tynger på omkostningerne på kort sigt, men det har hurtigt udmøntet sig i højere husleje og øget værdi af ejendommene. Det kan konkluderes af regnskabet for Horsens-selskabet Egns Invest Ejendomme Tyskland.
Annonce

Horsens: Ejendomme i Berlin er en god forretning for et ejendomsselskab i Horsens.

Det viser seneste årsregnskab fra det børsnoterede selskab Egns Invest Ejendomme Tyskland A/S. Ejendomsselskabet, der har base på Vitus Berings Plads i Horsens, ejer og driver 23 ejendomme i Berlin, som tilsammen rummer 642 bolig- og 95 erhvervs-lejemål.

Det blev i 2018 til et resultat før skat på 86,6 millioner kroner mod 60,5 millioner kroner året før.

Af resultatet udgør værdi-reguleringer 69,1 millioner kroner, og det betyder, at resultatet på driften alene kan gøres op til 17,5 millioner kroner.

Den øgede værdi af selskabets ejendomme er især sikret på baggrund af renovering, men også på baggrund af generel stigning i markedslejen og af stor efterspørgsel på ejendomme i Berlin, forklares det i regnskabet.

Egnsinvest

  • Egnsinvest blev stiftet i 1984 og består i dag af følgende selskaber, som alle drives fra kontoret på Vitus Berings Plads i Horsens: Egnsinvest Holding A/S, Egnsinvest Management A/S, Egnsinvest Ejendomme A/S og Egnsinvest Danske Ejendomme ApS.
  • Egnsinvest Holding A/S har indskudt aktiekapital i de to ejendomsselskaber Egnsinvest Tyske Ejendomme A/S og Egnsinvest Ejendomme Tyskland A/S.
  • Regnskabet for de øvrige ejendomsselskaber er endnu ikke offentliggjort.
Annonce

Gavn af godt netværk

Driftsresultatet er et par millioner bedre end forventet og 3,5 millioner kroner bedre end i 2017.

Det skyldes, at det er lykkedes at sikre større lejestigning end forventet. Det er særligt nyrenoverede lejligheder, der er udlejet til en højere pris, og desuden er der opnået højere leje ved at optimere ejendommenes arealer. Men stor efterspørgsel har også gjort det muligt at skrue på huslejen ved almindelig genudlejning, fremgår det af årsrapporten.

Den massive efterspørgsel på ejendomme i Berlin har betydet, at udbuddet de seneste år er faldet markant, og det er derfor vanskeligt at finde ejendomme, der lever op til selskabets strategi om blandt andet beliggenhed og udviklingsmuligheder kombineret med kravet om et solidt afkast. Men på grund af et godt netværk på markedet, bliver Horsens-selskabet i flere tilfælde tilbudt ejendomme, før de udbydes på markedet, forklarer ledelsen i regnskabet, og i foråret 2018 blev der således købt en attraktiv ejendom.

Annonce

Køb af endnu en ejendom

Den nytilkøbte ejendom har påvirket årets omsætning positivt, og en større rentebesparelse spiller samtidig positivt ind på resultatet på bundlinjen. Konklusionen fra ledelsen lyder, at resultatet er tilfredsstillende.

Selskabet arbejder løbende med at optimere driften, og ledelsen har store forventninger til 2019, der byder på køb af endnu en ejendom og igangsætning af to byggeprojekter.

Det betyder øgede renteudgifter, men også forventninger om øgede huslejeindtægter, og alt i alt forventer ledelsen at forbedre driftsresultatet, så det lander i niveauet mellem 18,5 og 20 millioner kroner.

Selskabets likviditetsreserve er solid, og bestyrelsen foresår, at der udbetales udbytte til aktionærerne svarende til en procent af aktiekapitalen på 234,8 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Noget for Aarhus? Billig og meget let letbane på vej

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Højer var bedst i fremragende AGF-indsats

Annonce