Annonce
Horsens

Horsens & Friends-direktør i appel: Giv os et forbud mod at afholde koncerter

Claus Visbye, der er direktør for Horsens & Friends, ville ønske, regeringen ville udstede et forbud mod at samle flere end 1000 personer til arrangementer i Danmark i den kommende tid. - Vi kan ikke bruge en anbefaling til noget, siger han. Arkivfoto: Axel Schütt
Claus Visbye ville ønske, at regeringen ville forbyde arrangører at samle flere end 1000 personer i den kommende tid. En anbefaling kan vi ikke bruge til noget, siger han.
Annonce

Horsens: Giv os et forbud mod at afholde koncerter og andre arrangementer med flere end 1000 gæster.

Sådan lyder appellen fra Claus Visbye, direktør i Horsens & Friends, som bl.a. står bag to for længst udsolgte koncerter med Bryan Adams i Horsens senere i denne måned.

Koncerterne, som små 10.000 har købt billet til, er i overhængende fare for at blive aflyst, efter statsministeren fredag på et pressemøde opfordrede til, at alle arrangementer med flere end 1000 deltagere bør aflyses den kommende måned på grund af risikoen for at sprede corona-smitte blandt danskerne. Hun understregede dog, at der ikke var tale om et påbud men alene en anbefaling.

Og det kan arrangørerne af bl.a. store kulturbegivenheder og koncerter ikke bruge til ret meget, siger Horsens & Friends-direktøren.

- Regeringen har sat os i en rigtig dum situation. Ved at gøre det til en anbefaling at aflyse, lægger de råderummet og ansvaret over til os som arrangører. Men det er et falsk råderum. For selvom vi teknisk set godt kan gennemføre koncerterne, så kan det rent praktisk ikke lade sig gøre, siger Claus Visbye.

Så længe, en udenlandsk agent kan sige: "Jamen I kan jo godt afholde det. Der er ikke noget forbud", så er vi i en virkelig dårlig position hvad angår de kontrakter, vi har lavet med kunstnerne.

Claus Visbye, direktør Horsens & Friends

Annonce

Kan ikke få lokal godkendelse

Han forklarer, at koncerterne er betinget af, at arrangørerne får en lokal tilladelse fra kommunen og politiet.

- Og de myndigheder kan naturligvis ikke sidde sundhedsmyndighedernes og regeringens anbefalinger overhørig. Og så står vi jo med problemet, siger Claus Visbye.

Han ville ønske, regeringen ville udstikke et forbud.

- Så længe, en udenlandsk agent kan sige: "Jamen I kan jo godt afholde det. Der er ikke noget forbud", så er vi i en virkelig dårlig position hvad angår de kontrakter, vi har lavet med kunstnerne. Hvis der kom et forbud, så ville vi stå langt bedre juridisk og økonomisk, hvis vi aflyser. Det ville betyde, at vi kunne påberåbe os force majeure, siger Claus Visbye.

Annonce

Står ikke alene

Han understreger, at han ikke står alene med sin opfordring.

- Det er noget, vi har diskuteret på tværs i branchen. Horsens & Friens er ikke alene om at stå i en skidt situation. Der er virkelig mange millioner i klemme hen over arrangør-Danmark i øjeblikket, og den knibe synes jeg godt, statsministeren kunne hjælpe os ud af, siger Claus Visbye, der ikke vil spekulere i, hvorfor statsministeren ikke vil udstede et decideret påbud.

- Det vil jeg ikke blande mig i. Men jeg vil bare sige, at det her ikke hjælper, hvis det er fordi, hun ikke vil blande sig i vores arrangørfrihed. For det gør hun jo alligevel. Det er et dekret uden at være det, siger han.

Han oplyser også, at Horsens & Friends arbejder på højtryk med at finde en løsning på, hvad man skal gøre med bl.a. de udsolgte Bryan Adams-koncerter.

- Vi regner med at komme med en endelig melding snarest. Men formentlig først på den anden side af weekenden, siger Claus Visbye.

Indtil videre har Forum Horsens, hvor det er planen, at Bryan Adams-koncerterne skal afholdes 18. og 19. marts, valgt at aflyse alle arrangementer med flere end 1000 gæster den kommende uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Aarhus

Corona fordelt på alder: Det går den rigtige vej for alle grupper i Aarhus

Annonce