Annonce
Erhverv

Horsens har fundet formlen: 1 ud af 10 er ikke længere på kontanthjælp

Det seneste år er antallet af horsensianere på kontanthjælp faldet med 132. Arkivfoto: Morten Pape
På et år er antallet af kontanthjælpsmodtagere i Horsens Kommune faldet med 11 procent.

Horsens: Er der danske kommuner, som har vanskeligt ved at nedbringe antallet af kontanthjælpsmodtagere, kan de meget vel have glæde af at kigge mod Horsens.

På et år har Horsens Kommune nemlig oplevet et fald blandt kontanthjælpsmodtagere på 132 personer. Det svarer til en reduktion på 11 procent, og dermed klarer Horsens Kommune sig bedre end landsgennemsnittet, der har haft en reduktion på otte procent.

Udviklingen er glædelig, men ikke tilfældig, slår Tanja Nyborg, direktør for uddannelse og arbejdsmarked i Horsens Kommune, fast.

- Det kommer meget vel af, at vi i 2017 søsatte projektet "Flere skal med", der har til formål at gå tættere på den enkelte borger på kontanthjælp og yde en mere håndholdt indsats, siger hun.

Projektet har blandt andet udmærket sig ved, at de involverede kontanthjælpsmodtagere har haft én gennemgående sagsbehandler, der har fungeret som både rådgiver, virksomhedskonsulent og mentor.

Den enkelte sagsbehandler har samtidig haft færre sager end tidligere for på den måde at kunne skabe tættere kontakt til den enkelte borger. Derudover har sagsbehandlingen haft fokus på at hjælpe kontanthjælpsmodtageren ud i virksomheder, særligt i ordinære løntimer, eksempelvis i småjob.

Annonce

Kontanthjælp i Horsens

  • På et år er antallet af kontanthjælpsmodtagere i Horsens Kommune faldet fra 1171 til 1039, svarende til et fald på 11,27 procent. På landsplan har der været et fald på cirka otte procent.
  • Horsens Kommune har en større koncentration af kvindelige kontanthjælpsmodtagere, end der er på landsplan.
  • Personer i 30'erne udgør den største aldersgruppe blandt kontanthjælpsmodtagerne i Horsens Kommune og på landsplan.
  • Knap halvdelen af borgerne på kontanthjælp i Horsens Kommune har været på ydelsen i mere end tre år.
  • Der er et lavere niveau af sanktioner mod kontanthjælpsmodtagere i Horsens Kommune, end der er på landsplan.

Flere skal med - version 2

Horsens Kommune har i år taget hul på et nyt projekt, "Flere skal med 2", der ligesom projektet fra 2017 er målrettet kontanthjælpsmodtagere.

Her er der skruet op for samarbejdet mellem jobcentret og kommunens familieafdeling og sundhedsafdeling.

- Vi går ind og udvider den tværfaglige indsats og kigger på mulige sundhedsmæssige eller familiemæssige forhold, der gør sig gældende for borgerens beskæftigelsessituation, siger Tanja Nyborg.

Ifølge de seneste tal fra august 2019 er der 1039 kontanthjælpsmodtagere i Horsens Kommune. Knap havdelen har været på kontanthjælp i over tre år, og personer i 30'erne udgør den største aldersgruppe blandt kommunens kontanthjælpsmodtagere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Corona og masker

112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce