Annonce
Erhverv

Horsens henter hæder: Kåret som årets transportkommune

Foruden førstepladsen i Region Midtjylland er Horsens Kommune kåret som den anden bedste transportkommune i hele Danmark. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Brancheorganisationen for den danske vejgodstransport ITD hædrer Horsens Kommunes investeringer i det lokale vejnet.

Horsens: Man har hørt om "industribyen Horsens" og "koncertbyen Horsens", og fremover kan "transportbyen Horsens" også gå an.

Det er i hvert fald vurderingen hos brancheorganisationen for den danske vejgodstransport ITD, der netop har kåret Horsens Kommune som årets transportkommune i Region Midtjylland.

En kåring, der bygger på statistik indhentet fra offentlige myndigheder og institutioner samt en spørgeskemaundersøgelse blandt kommunerne.

- Den flotte placering skyldes blandt andet kommunens investering i det lokale vejnet, som er med til at sikre en høj standard på vejene samt gode tilkørselsforhold til erhvervslivet i kommunen. Det er tydeligt, at gode forhold på transportområdet står højt på kommunens dagsorden, siger Christian Sørensen Madsen, formand for ITD, i en pressemeddelse.

- Men selv med den flotte placering er der noget at arbejde med, for Horsens har jo haft store udfordringer med lastbiler, der parkerer over alt på kommunens veje, siger han.

Annonce

Undersøgelsen bag kåringen

Kåringen af årets transportkommune baserer sig på statistik indsamlet fra offentlige myndigheder og institution samt en spørgeskemaundersøgelse blandt landets kommuner.

Det er konsulentvirksomheden Iris Group, der står bag undersøgelsen, der er delt op i fire områder: investeringer i det lokale vejnet, faciliteter og kapacitet, udlicitering og udbud samt regler, regulering og politik.

Der er indsamlet statistik fra 94 kommuner, og 66 kommuner har svaret på spørgeskemaundersøgelsen.

Massive investeringer

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune, er stolt over titlen.

- I Horsens investerer vi massivt i ny infrastruktur til gavn for områdets mange virksomheder. At blive kåret som årets transportkommune i vores region, er selvfølgelig med til at sætte endnu en streg under, at Horsens er en rigtig god placering for virksomheder, der har behov for at transportere mange varer eller har behov for nem adgang til kvalificeret arbejdskraft, siger han i en pressemeddelelse.

Rangeringen af kommunerne, der er gennemført af konsulentvirksomheden Iris Group, placerer desuden Horsens Kommune på en andenplads blandt alle landets 98 kommuner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Jada giver ekstrakoncert på Train

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce