Annonce
Erhverv

Horsens henter hæder: Kåret som årets transportkommune

Foruden førstepladsen i Region Midtjylland er Horsens Kommune kåret som den anden bedste transportkommune i hele Danmark. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Brancheorganisationen for den danske vejgodstransport ITD hædrer Horsens Kommunes investeringer i det lokale vejnet.
Annonce

Horsens: Man har hørt om "industribyen Horsens" og "koncertbyen Horsens", og fremover kan "transportbyen Horsens" også gå an.

Det er i hvert fald vurderingen hos brancheorganisationen for den danske vejgodstransport ITD, der netop har kåret Horsens Kommune som årets transportkommune i Region Midtjylland.

En kåring, der bygger på statistik indhentet fra offentlige myndigheder og institutioner samt en spørgeskemaundersøgelse blandt kommunerne.

- Den flotte placering skyldes blandt andet kommunens investering i det lokale vejnet, som er med til at sikre en høj standard på vejene samt gode tilkørselsforhold til erhvervslivet i kommunen. Det er tydeligt, at gode forhold på transportområdet står højt på kommunens dagsorden, siger Christian Sørensen Madsen, formand for ITD, i en pressemeddelse.

- Men selv med den flotte placering er der noget at arbejde med, for Horsens har jo haft store udfordringer med lastbiler, der parkerer over alt på kommunens veje, siger han.

Undersøgelsen bag kåringen

Kåringen af årets transportkommune baserer sig på statistik indsamlet fra offentlige myndigheder og institution samt en spørgeskemaundersøgelse blandt landets kommuner.

Det er konsulentvirksomheden Iris Group, der står bag undersøgelsen, der er delt op i fire områder: investeringer i det lokale vejnet, faciliteter og kapacitet, udlicitering og udbud samt regler, regulering og politik.

Der er indsamlet statistik fra 94 kommuner, og 66 kommuner har svaret på spørgeskemaundersøgelsen.

Annonce

Massive investeringer

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune, er stolt over titlen.

- I Horsens investerer vi massivt i ny infrastruktur til gavn for områdets mange virksomheder. At blive kåret som årets transportkommune i vores region, er selvfølgelig med til at sætte endnu en streg under, at Horsens er en rigtig god placering for virksomheder, der har behov for at transportere mange varer eller har behov for nem adgang til kvalificeret arbejdskraft, siger han i en pressemeddelelse.

Rangeringen af kommunerne, der er gennemført af konsulentvirksomheden Iris Group, placerer desuden Horsens Kommune på en andenplads blandt alle landets 98 kommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Hætteklædte tyveknægte på båd skaber utryghed på Aarhus Ø

Annonce