Annonce
Sport

Horsens henter tidligere AGF-talent i Lyseng

AC Horsens henter forsvarsspiller i IF Lyseng. Arkivfoto: Frank Cilius/Scanpix

Da AC Horsens i august måned mødte IF Lyseng i pokalturneringen, fik de øjnene op for backen Mikkel Qvist. De hev ham siden til prøvetræning, og det har nu kastet en kontrakt af sig, der løber fra 1. januar og resten af sæsonen.

FODBOLD: Tilbage i august måned måtte AC Horsens ud i forlænget spilletid, før de kunne trække sig sejrigt ud af pokalkampen mod IF Lysengs danmarksseriehold. Hos århusianerne spillede 23-årige Mikkel Qvist, og han efterlod så positivt et indtryk, at Superligaklubben efterfølgende valgte at hive forsvarsspilleren til prøvetræning.

Og det har nu kastet en kontrakt af sig, der løber fra 1. januar og resten af sæsonen, fortæller AC Horsens på deres hjemmeside.

- Mikkel Qvist er en spændende spiller, der har gjort det fremragende for os den seneste måneds tid. Han er fysisk meget stærk og har nogle vanvittigt spændende kompetencer, og det tager selvfølgelig tid at vænne sig til forholdene i en Superligaklub, men han har allerede rykket sig. Nu får han en god opstart sammen med de andre spillere, når vi møder ind i januar, og vi glæder os til at arbejde endnu mere med ham, fortæller cheftræner Bo Henriksen.

Mikkel Qvist er Lyseng-dreng og spillede i sine ungdomsår sammen med blandt andre Jens Jønsson og Viktor Fischer, før de alle tre senere skiftede til AGF-ungdomshold. Her spillede forsvarsspilleren indtil U19, hvorefter han skiftede tilbage til Lyseng.

- Jeg kommer jo fra et lidt andet niveau, men trænerne har været gode til at sørge for, at jeg er kommet godt ind i tingene, så alt i alt har det været en rigtig god oplevelse, fortæller Mikkel Qvist, der er fast besluttet på at bevise, at der er mere i posen end det Superligaklubben så tilbage i august.

- Først og fremmest ville jeg gerne bevise, at jeg kunne være med, og at det ikke var en engangsforestilling, at jeg gjorde det godt i pokalkampen. Jeg har grebet chancen, og jeg er kanon stolt over, at jeg har skrevet kontrakt med AC Horsens. Fysisk og mentalt er det noget helt andet, end jeg har været vant til, men jeg vil vise, at jeg kan stå distancen og overbevise trænerteamet om, at vi skal lave en længere aftale, fortæller 23-årige Mikkel Qvist på AC Horsens hjemmeside.

Forsvarsspilleren måler 203 centimeter, og det giver ham en række fordele duelspillet, fortæller han. - Min størrelse gør, at jeg har en fordel i luftrummet både defensivt og offensivt, og jeg kaster lange indkast. Derudover har jeg nogle kilo, der gør, at jeg i duellerne er godt rustet. Jeg er venstrebenet og vil gerne være med til at bygge spillet op, og jeg har fået ros for at være dejlig rolig på bolden. Jeg er rimelig hurtig, hvilket man ikke forventer med min højde, men vi har netop haft to tests, hvor jeg sluttede i top fire i begge tests, lyder det fra Mikkel Qvist.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce