Annonce
AGF

Horsens klar med 'fantastisk' våben: Sådan vil Bo Henriksen slå AGF

AC Horsens har før gjort ondt på AGF. Her jubler Hallur Hansson efter sit mål til 1-0 mod AGF på Ceres Park i november 2018. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AC Horsens-træneren glæder sig til aftenens lokalopgør.

FODBOLD: AC Horsens har brugt den seneste uge på at forberede sig til kampen mod AGF fredag aften. Hvis man ellers kan stole på klubbens træner Bo Henriksen, så er det ikke finesse og hæl og tå, der skal slå århusianerne, men et velkendt AC Horsens-våben - dødbolde.

- Vi har aldrig lagt skjul på, at vores dødbolde er et fantastisk våben mod alle hold i Superligaen, og det skal vi da benytte os af igen i morgen(fredag, red.), når AGF kommer på besøg. Vi tror på, at det også kan volde problemer for AGF, fortæller Bo Henriksen til klubbens hjemmeside.

Han har stået i spidsen for AC Horsens mange gange, når modstanderen har været AGF, og han glæder sig til endnu et opgør mod de østjyske rivaler.

- Kampene i gruppespillet er generelt fede, men det giver selvfølgelig noget ekstra, når det er mod lokalrivaler som AGF eller Vejle, for det er de to hold, vores fans allerhelst vil vinde over, og vi skal være klar til at byde AGF op til dans. Vi skal igen finde vores base og det rigtige udtryk, og så skal vi ellers bare ud og give den max gas, forklarer Bo Henriksen.

Annonce

Om AGF'erne er lige så opsatte, når kampen i Horsens fløjtes i gang klokken 19, kan kun tiden vise. Forud for AGF's uafgjorte kamp mod Vejle Boldklub udtalte Jens Stage, at han glædede sig til kampene i gruppespillet.

- Hver eneste kamp er en finale. Det har det været hele foråret, og det har vi prøvet før i dette format. Det lyder voldsomt at sige, men de her kampe er sjove at spille, fordi de betyder noget, sagde han ved den lejlighed.

Det var dog en anelse svært at se, da AGF mandag aften spillede den første kamp i gruppespillet. I kampen mod Vejle på Ceres Park hev århusianerne et enkelt point hjem i de sidste minutter, da Patrick Mortensen udlignede til 2-2.

De to tidligere AGF'ere Kasper Junker og Michael Lumb er begge udtaget til aftenens kamp.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce