Annonce
Østjylland

Horsens leverer varen: Reducerer C02-udledningen efter planen

Horsens Kommune lever op til Klimakommune-aftalen med Danmarks Naturfredningsforening om at reducere CO2-udledningen med to procent hvert år. Arkivfoto
Horsens Kommune levede også i 2018 op til aftalen med Danmarks Naturfredningsforening om at reducere CO2-udledningen med to procent om året. Nye satsninger i de kommende år giver håb om, at reduktionen vil fortsatte.

Horsens: Den nye S-regering har sat et ambitiøst mål om at reducere drivhusgasser, herunder C02 med 70 procent inden 2030. I Horsens Kommune er målet et andet: En to procents nedbringelse af CO2-udledningen hvert år frem mod 2020, og kommunen leverer varen. Status for 2018 er, at C02-udledningen samlet blev nedbragt med 3,6 procent.

Horsens Kommune har gennem Klimakommune-aftalen med Danmarks Naturfredningsforening i august 2010 forpligtet sig til at nedbringe CO2-udledningen med to procent hvert år. Plan- og miljøudvalget fik en status for 2018 på mødet i juni og heraf fremgik det, at CO2-udledningen i 2018 er faldet med 362,4 tons. Det svarer til en reducering på 3,6 procent i forhold til 2017.

Tallene gælder Horsens Kommune som virksomhed og altså ikke private husholdninger og private virksomheder.

Ser man på de enkelte områder, er CO2-udledningen fra elforbruget i Horsens Kommune steget med 84,33 tons, der svarer til en forøgelse på 3,1 procent.

Transportsektoren står for en stor del af den samlede CO2-udledning, mere præcist 36,5 procent. Her er CO2-udledningen reduceret med 316 tons i forhold til 2017. Det svarer til, at der i 2018 er udledt fire kilo CO2 pr. indbygger mindre end i 2017.

Annonce

Flere tiltag på vej

Der er håb om, at C02-udledningen vil falde yderligere i de kommende år.

Byrådet vedtog i februar, at Horsens Kommune skal være Klimakommune Plus, hvilket giver særlige forpligtelser på områderne energirenovering, klimatilpasning, indkøb, økologi og ansvarlig kommune.

Transportsektoren, i dette tilfælde den kollektive trafik, kommer også i fokus efter sommerferien. Plan-og miljøudvalget holder i august et temamøde om den kollektive trafik, hvor det blandt andet skal diskuteres, hvordan drivmidlerne, brændstoffet, kan gøres endnu grønnere.

Senere skal politikerne også vedtage en ny ressourceplan, hvor det forventes, at omstillingen til endnu mere genanvendelse og genbrug har en positiv effekt på CO2-udledningen.

I løbet af 2020 skal politikerne sætte gang i arbejdet med en ny strategisk energiplan i løbet af 2020. Her er forventningen, at den vil komme til at indeholde flere solcelleanlæg, der også vil kunne reducere CO2-udledningen.

Endelig arbejdes der i byudviklingen med byfortætning og parkering, hvilket ifølge forvaltningen på rådhuset også kan have en vigtig effekt på CO2-reduktionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Video: 52-årig mand skudt af politiet under Stram Kurs-demo i Aarhus - uroligheder i Gellerupparken

Annonce