Annonce
Erhverv

Horsens-virksomhed køber op i Tyskland: Vi vil tiltrække flere europæiske kunder

Jan Rohdemejer er fjerde generation i familievirksomhedens direktørstol. Han og søsteren, der ikke er en del af den daglige drift, ejer hver 35 procent af aktierne i virksomheden, mens hans far, Finn Rohdemejer, stadig ejer 30 procent. Nu har Horsens-virksomheden købt op i Tyskland. Arkivfoto: Morten Pape
HAI Horsens' kompetencer inden for overfladebehandling af aluminium er efterspurgt i hele Europa, og nu har Horsens-virksomheden købt en tysk virksomhed med godt 50 ansatte.
Annonce

Horsens: Den mere end 100 år gamle virksomhed HAI Horsens får nu også produktion i Tyskland.

Det sker efter overtagelsen af det tyske firma Becker-Menzenbach, som holder til i Kurtscheid syd for Bonn.

HAI Horsens beskæftiger sig med overfladebehandling af aluminium og får med opkøbet tilført et stort anodiserings- og pulvermalingsanlæg i Tyskland, hvor produktionen skal fortsætte.

HAI beskæftiger i dag cirka 170 medarbejdere, og med opkøbet bliver det til cirka 50 mere.

Jan Køpke Rohdemejer, administrerende direktør og medejer af HAI Horsens, glæder sig over opkøbet, som, han mener, vil skabe synergier og udbygge Horsens-virksomhedens position som den førende europæiske anodiserings-virksomhed:

- Den tyske fabrik behersker teknologier, vi ikke har her, og omvendt. Samtidig er beliggenheden strategisk god for vores marked, siger direktøren, som har flere europæiske kunder og nu forventer at kunne tiltrække endnu flere fra især Tyskland og Holland.

- Vi udvider vores netværk og styrker udbuddet af ydelser over for vores kunder. Det vil gøre os til en endnu mere attraktiv samarbejdspartner i fremtiden, og det udbygger vores position i industrien, uddyber han.

Den tyske fabrik behersker teknologier, vi ikke har her, og omvendt. Samtidig er beliggenheden strategisk god for vores marked.

Jan Køpke Rohdemejer, adm. direktør

Annonce

Har samarbejdet i flere år

Jan Køpke Rohdemejer er fjerde generation ved roret i virksomheden, som han ejer sammen med sin søster og deres far.

Virksomheden, der er grundlagt i 1913, købte allerede i 1970’erne en række mindre selskaber i Danmark, og siden har den udviklet sig og vokset på alle fronter.

På matriklerne mellem Sverigesvej og Førøvej er der udvidet rundt regnet 30 gange, så der i dag er 25.000 kvadratmeter under tag. Den tyske fabrik råder over 8500 kvadratmeter under tag, fortæller Jan Rohdemejer, som finder det særligt spændende, at Horsens-virksomheden nu vokser og etabler sig med egen produktion i udlandet, siger han.

- Markedet for anodisering er i stigende grad internationalt. Vores kompetencer og ydelser er efterspurgt i hele Europa og også uden for det europæiske marked, og vi ser frem til at kunne sætte vores know-how og kompetencer endnu mere i spil uden for Danmark, siger han.

Den opkøbte virksomhed er også familieejet, og Jan Køpke Rohdemejer betragter virksomheden som et stærkt match på alle parametre:

- Vi har gennem mange år samarbejdet med Becker-Menzenbach, som vi kender som en fantastisk virksomhed, siger han.

Ifølge en pressemeddelelse fra HAI er aktionærerne i den tyske familie også glade for matchet:

- Vi mener, at vi med en brancheekspert og et kompetent firma som HAI Horsens har fundet den rigtige partner. Det var vigtigt for os, at virksomheden, dets medarbejdere, kunder og leverandører fik et udviklings-orienteret perspektiv, der kan forventes at være succesfuld, lyder det i en udtalelse fra de administrerende direktører, Dr. Thomas Becker og Norbert Menzenbach.

Annonce

Tysk virksomhed skifter navn

Overtagelsen forventes at træde i kræft 1. marts, og herefter vil den tyske virksomhed skifte navn til HAI Kurtscheid.

- Vi glæder os til at byde Becker-Menzenbachs dygtige medarbejdere velkommen til HAI, ligesom vi ser frem til samarbejdet med såvel eksisterende som fremtidige kunder og samarbejdspartnere i vores tyske afdeling, fastslår Jan Køpke Rohdemejer.

Efter aftale parterne imellem oplyses købesummen ikke, ligesom virksomhedens fremtidige omsætning ikke oplyses.

Det senest offenliggjorte regnskab fra HAI Horsens omfatter regnskabsåret 1. oktober 2017 - 31. september 2018, og her er bruttofortjenesten opgjort til cirka 15,1 millioner kroner, og resultatet før skat beløb sig til cirka 3,1 millioner kroner.

Store som små emner overflade-behandles i en proces, hvor de dyppes i flere forskellige kar i HAI’s produktionshaller. Det skal nu ske såvel i Horsens som i den tyske by Kurtscheid. I Horsens arbejder produktionen i treholds-skift 24-7. Den tyske fabrik, som nu er købt, arbejder i halvandet holdsskift, fortæller Jan Rohdemejer. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

AGF For abonnenter

Fem ting, David Nielsen kan bruge ferien på at gruble over: Blandt andet målmandsposten, spillestilen og Europa-udfordringen

Annonce