Annonce
Erhverv

Horsens-virksomhed køber op igen: Plus 200 millioner kroner i omsætning

Købet af Rosendahls er strategisk vigtigt for Stibo, fortæller administrerende direktør Søren Henriksen. Pressefoto
Med endnu et opkøb har Horsens-trykkeriet Stibo Complete styrket fundamentet og musklerne, lyder det fra trykkeri-direktøren Søren Henriksen.

Horsens: Trykkeriet Stibo Complete, der har base på Saturnvej i Horsens, har igen været på opkøb.

Horsens-trykkeriet har netop overtaget Esbjerg-virksomheden Rosendahls A/S Print Design Media, som er både en grafisk og digital kommunikationsvirksomhed med 150 ansatte og en årsomsætning på cirka 200 millioner kroner. Det oplyser Stibo i en pressemeddelelse.

Rosendahl dækker både trykte og digitale platforme med en bred vifte af ydelser inden for kommunikation, publicering, lager og distribution.

- Vi har længe haft et ønske om at købe Rosendahls, som har en enestående markedsposition og samtidig et fornuftigt udviklingspotentiale. Der er tale om en fantastisk virksomhed med et stærkt brand, som vi ønsker at fastholde og udvikle, udtaler Søren Henriksen, administrerende direktør i Stibo Complete.

Annonce

Stibo Complete

  • Stibo blev stiftet i 1794 som trykkeri-virksomheden Aarhus Stiftsbogtrykkerie.
  • Gennem årene har koncernen udviklet os fra at være et traditionelt trykkeri til at udmærke sig inden for både grafiske processer, produktion og software.
  • Stibo Complete i Horsens er et af tre datterselskaber i koncernen og er dét selskab, der har med trykkeri at gøre. Det er Skandinaviens største, og foruden trykkeriet i Horsens og det seneste opkøbte Rosendahls består det også af en række opkøbte trykkerier i Sverige, et i Aalborg et på Mors.
  • Virksomheden kom ud af seneste regnskabsår med en omsætning på 1,25 milliarder kroner og et overskud på 6,9 millioner kroner før skat.

Kunne ikke ønske en stærkere ejer

Rosendahls har rødder, der rækker tilbage til 1902, og virksomheden har stor viden inden for grafisk produktion og har særlige kompetencer inden for det offentlige, pharmaindustrien og større handels- og fremstillingsvirksomheder, fortæller Søren Henriksen.

- Opkøbet understøtter vores rejse til at blive en grafisk full-service leverandør, der opfylder kundernes behov for one-stop shopping, tilføjer direktøren, som med løbende udvidelser af produkt-paletten har gjort Stibo til et digitalt supermarked, hvor kunderne kan tilbydes løsninger frem for bare tryksager.

Rosendahl Print-Design-Media A/S har hidtil været familieejet, og Palle Rosendahl, der var fjerde generation ved roret, føler sig overbevist om, at både kunder og medarbejdere i virksomheden nu får de bedste kort på hånden med netop Stibo Complete som ejer. Det udtaler han i en fælles pressemeddelelse, hvor han uddyber:

- Vi kunne ikke ønske os en stærkere fremtidig ejer end Stibo-koncernen, som har været i trykkeribranchen i mere end 200 år, og som gennem en årrække har stået i spidsen for en konsolidering af branchen i Skandinavien. Der er tale om et rigtig godt match, da vores forretningsområder og planer for fremtiden samt kompetente medarbejdere supplerer hinanden på bedste vis.

Styrker fundamentet

Stibo Complete har de seneste år opkøbt flere trykkerier, blandt andet to i Sverige, og det er sammen med det seneste opkøb med til at styrke virksomhedens position i Skandinavien, og det går godt i spænd med en klar strategi om at konsolidere den grafiske sektor, som er præget af overkapacitet og hård priskonkurrence, forklarer Søren Henriksen.

- Med købet af Rosendahls styrker vi os til fremtiden og understøtter vores forretningsmæssige fundament, så vi fortsat har musklerne til at spille en vigtig rolle i den fortsatte konsolidering af branchen, siger Søren Henriksen.

Rosendahls har base i Esbjerg og afdelinger i Aalborg, Odense, Holbæk og København. Horsens Folkeblad har forsøgt at træffe Søren Henriksen for at spørge, om produktionen fortsætter her, og om opkøbet får umiddelbar betydning for driften hos Stibo Complete i Horsens. Det har ikke været muligt inden avisen deadline.

Avisen Jydske Vestkysten skriver, at Rosendahls beskæftiger omkring 100 ansatte i Esbjerg, og Palle Rosendahl siger til avisen, at noget af produktionen i Esbjerg over de kommende par år flytte til Stibos produktion i Horsens. Der er tale om cirka ti ansatte, skriver Jydske Vestkysten.

Parterne oplyser ikke, hvad det har kostet Stibo at overtage Rosendahls.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her er lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce