Annonce
Horsens

Horsensianerne hamstrer håndsprit: Udsolgt flere uger frem

Du må væbne dig med tålmodighed, hvis du er løbet tør for håndsprit. Apoteker i Horsens melder om tomme hylder. Og det er ikke så let at få hylderne med håndsprit fyldt op igen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen, Ritzau Scanpix
Horsens Løve Apotek solgte i weekenden en hel sending håndsprit på under to timer. Og apoteket kan ikke få leveret håndsprit før i slutningen af april.
Annonce

Horsens: Bekymringen for at blive smittet med corona-virus har for alvor ramt horsensianerne.

Byens apoteker melder om en særdeles stor interesse for køb af håndsprit. I sidste uge lovede apotekerne ellers, at de havde et solidt lager af den eftertragtede vare. Men det har ændret sig på rekordtid, lyder det nu.

På Horsens Svane Apotek på Grønlandsvej fik man i sidste uge leveret en hel sending med flere hundrede flasker håndsprit i forskellige størrelser. Men de holdt ikke længe på hylderne, fortæller farmaceut Mirza Gunic.

- Håndspritten var udsolgt i løbet af få timer. Og siden har vi ikke haft noget tilbage. Kunderne hamstrer virkelig, når vi har noget på hylderne. Det virker, som om de er meget bekymrede for smitte, siger han.

Samme billede tegner sig hos Horsens Løve Apotek på Nørretorv, der i fredags fik en større sending med håndsprit. Også her måtte apoteket melde udsolgt efter bare to timer, fortæller Tharsana Jeyapalan, der er farmaceut på apoteket.

- Det gik virkelig stærkt. Og vi har ikke mere, og så vidt jeg kan se, bliver det svært at skaffe mere foreløbig. Jeg har lige tjekket, at vores leverandør melder, at de først kan levere igen i uge 18 - altså i slutningen af april, siger hun.

Vi har ikke mere, og så vidt jeg kan se, bliver det svært at skaffe mere foreløbig. Jeg har lige tjekket, at vores leverandør melder, at de først kan levere igen i uge 18 - altså i slutningen af april.

Tharsana Jeyapalan, farmaceut, Horsens Løve Apotek

Annonce

Nærmest som en film

Begge farmaceuter siger, de oplever, at kunderne har hamstret håndsprit.

- Nærmest alle, der kom for at købe noget andet, snuppede håndsprit med, da vi stadig havde det. Og alle kunder har spurgt efter det, fortæller Mirza Gunic fra Horsens Svane Apotek.

Han finder situationen nærmest surrealistisk.

- Det er jo næsten som i en Hollywood-film. Folk er utrygge og nogle også lidt hysteriske og paniske for den her virus, der spreder sig, siger han.

- Folk er bekymrede, bekræfter Tharsana Jeyapalan fra Horsens Løve Apotek.

Annonce

Ingen restriktioner

Det er ikke kun håndsprit, der er i restordre hos byens apoteker. Allerede for godt en uge siden viste en rundringning, at det ikke var til at opdrive mundbind. Og den situation har ikke ændret sig.

- Og vi har heller ikke flere termometre på hylderne, og det er ikke til at sige, hvornår de kommer igen, lyder det fra Tharsana Jeyapalan fra Horsens Løve Apotek.

Det samme scenarie gør sig gældende på Svane-apoteket, hvor Mirza Gunic understreger, at det ikke har været nødvendigt for apoteket at lægge restriktioner på kundernes køb af de eftertragtede varer.

- Der har ikke været problemer med, at nogen har tømt hylden. Så havde vi nok reageret. Men de fleste har købt nogle stykker, siger han.

Han understreger, at han oplever, at kunderne - trods bekymring og generel utryghed - er forstående over for apotekernes problemer med at skaffe varer.

- Heldigvis møder vi forståelse. Kunderne ved godt, at det er eftertragtede varer, og at vi bare er videreforhandlere og ikke producenter af de ting, de mangler, siger Mirza Gunic.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Aarhus

Corona fordelt på alder: Det går den rigtige vej for alle grupper i Aarhus

Annonce