Annonce
Østjylland

Horsensiansk pophåb vinder sønderjysk musikkonkurrence

Esben Kronborg, der ud over at være musiker arbejder som skolelærer, fik topkarakter af juryen ved den netop overståede Kløften Contest. Arkivfoto: Søren E. Alwan
- Jeg tænkte hva' fanden, det er jo altid hyggeligt. Så jeg smed guitaren i den lille blå og drønede over Kongeåen, siger Esben Kronborg.

Horsens: Den kendte - snart pladeaktuelle - musiker Esben Kronborg fra Horsens har fået endnu et bevis for, at han skriver sange, der kan noget.

Han har netop vundet musikkonkurrencen Kløften Contest i Sommersted nær Haderslev.

Konkurrencen, forklarer Esben Kronborg, minder om den mere kendte Quasar Rock, og hovedpræmien var en koncert på Kløften Festival og Vedsted Søfestival.

- Jeg har spillet rigtig meget i det sønderjyske det seneste års tid, så jeg tænkte hva' fanden, det er jo altid hyggeligt. Så jeg smed guitaren i den lille blå og drønede over Kongeåen. De andre fem deltagende var rockbands med forskellige udtryk. Jeg var nummer to på scenen, og det gik simpelthen så fint, at jeg vandt, fortæller Esben Kronborg.

Annonce

Som min gode ven og bandmakker Max sagde, var det en sejr for manden med en guitar og den gode sang.

Esben Kronborg

Spiller to koncerter i juni

Han indkasserer førstepræmien i løbet af juni; først med en optræden på Vedsted Søfestival 15. juni og 29. juni, når han spiller på Kløften Festival.

- Som min gode ven og bandmakker Max sagde, var det en sejr for manden med en guitar og den gode sang. Begrundelsen for sejren var også ifølge juryen, som bestod af tre mand, gode sange, personlighed, humor og evnen til at formidle det hele og komme ud over scenekanten. Det er trods alt store ord i det sønderjyske, lyder det fra Esben Kronborg.

Musikeren, som har adskillige plader bag sig, er på vej med nyt album, som han forventer at tage på releasetour med i september.

Han har allerede offentliggjort flere sange op til albumudgivelsen, bl.a. nummeret "Silende regn".

Annonce
Forsiden netop nu
112

20-årig overfaldet af en gruppe hætteklædte mænd med 'ghetto-dialekt'

Annonce