Annonce
Aarhus

Hos Anton er der højt til loftet, men kort til døren: Et opgør med fortidens stamgæster gav karantæner i massevis

Ejeren af værtshuset "Hos Anton" hedder Sanni Nielsen, og den tidligere ejer hedder Torben. Det er altså ikke lige til at regne ud, hvem man besøger Hos Anton.  Foto: Jens Thaysen
Der blev første gang serveret øl på Vestergade 69 i 1907. Siden dengang har der været mange ejere og endnu flere navne. I dag hedder værtshuset Hos Anton, men ejeren hedder Sanni Nielsen og har ejet stedet siden 1992.

AARHUS: Hos Anton blev første gang nævnt i Århus Stiftstidende tilbage i 2001, hvor en læser takkede stedets stamgæster for at reagere hurtigt, da hendes far faldt om med hjerteproblemer lige foran værtshuset på Vestergade.

Det havde overrasket hende meget. Fordi Hos Anton havde et noget dårligt ry.

Samme læser havde nemlig fået fortalt, at stedets stamgæster var narkomaner og drankere, hvilket bartender og ejer Sanni Nielsen ikke var helt enig i.

Annonce

- Vi har ingen narkomaner her, dem kan vi ikke lide, men drankere? Ja, det er vi vel alle sammen en smule, sagde Sanni Nielsen tilbage i 2001.

En udtalelse hun i dag griner højlydt af, for hun kan faktisk godt huske episoden, men fortæller også, at hun meget sjældent drikker.

- Det er sgu lidt sjovt, mest fordi jeg nærmest aldrig drak. Dengang var det måske en til to gange om året, nu er det lidt mere, efter mine børn er blevet ældre, siger hun.

Opgør med fortiden

Nu er tiden så kommet til at få historien om værtshuset i Vestergade med det noget mystiske navn.

Da Stiften første gang var forbi værtshuset i Vestergade i 2001, var det allerede ved 10-tiden fyldt med de sædvanlige stamgæster. Sådan er det på ingen måde nu. Avisen mødte Sanni Nielsen fredag formiddag lidt i 11, og Hos Anton var ikke åbnet endnu.


Vi blev simpelthen nødt til at skifte navn for at slippe af med det ry og de gæster, stedet havde i gamle dage. Det var ikke et sted, man havde lyst til at komme

Sanni Nielsen, ejer Hos Anton


- Vi har faktisk ikke rigtig nogle af de klassiske stamgæster længere, jeg gider dem bare ikke, fortæller Sanni Nielsen, alt imens hun gør klar til at åbne værtshuset.

- Mange af dem har karantæne eller fundet et andet sted at komme. Jeg kunne ærlig talt ikke holde til at høre på deres brok over samfundet hver eneste dag, så i forbindelse med navneskiftet gav jeg nok også 70 stamgæster karantæne, siger Sanni Nielsen.

Hun fortæller videre om dengang, hun købte det, der hed Cafe Vester, af sin mor i 1992. Navnet holdt Sanni Nielsen fast i indtil omkring årtusindeskiftet.

- Vi blev simpelthen nødt til at skifte navn for at slippe af med det ry og de gæster, stedet havde i gamle dage. Det var ikke et sted, man havde lyst til at komme, fortæller hun.

Sanni Nielsen elsker at være værtshusejer, men det har krævet nogle omrokeringer at nå dertil. Foto: Jens Thaysen

- Jeg havde ikke engang lyst til at komme her. Jeg var ved at brække mig, når jeg skulle herned, så det var enten mig eller dem, forklarer Sanni Nielsen.

Med omfattende ændringer og karantæner i massevis har hun ændret drastisk på kundekredsen, der nu hovedsagligt består af studerende eller unge, der lige er blevet færdige med deres uddannelse.

Annonce

Hos Anton

En ny start betød altså også, at der skulle et nyt navn til. Valget faldt på Hos Anton, men hvorfor lige Anton?


Det vigtigste hernede er, at det er hyggeligt. Der skal være plads til forskelligheder men respekt for reglerne, ellers er der ikke langt til døren

Sanni Nielsen


- Jamen vi skiftede navn omkring år 2000, og det var faktisk min ven Torben, der bestemte det nye navn, og så blev det opkaldt efter hans søn Anton, fortæller Sanni Nielsen.

Torben Koch Petersen, som vennen hedder, fik i samme ombæring halvdelen af ejerskabet i værtshuset - på den betingelse at han ville drive stedet i nogle år.

- Jeg skulle ud og realisere mig selv, så det var Torben, der drev stedet og bestemte det nye navn. Jeg kunne faktisk langt bedre lide det gamle navn (Cafe Vester), fordi vi ligger på Vestergade, men sådan blev det, siger Sanni Nielsen, der nu er eneejer af Hos Anton.

Hun kunne altså godt lide navnet Cafe Vester, men følte sig nødsaget til at skifte navn for at slippe af med de gamle kunder og det noget blakkede ry.

Hun har slet ikke kontakt til Anton, men kan se på Facebook, at han nu er dykkerinstruktør. Da hun finder et billede af ham på Facebook udbryder hun:

- Gud! Ham ville jeg ikke kunne kende, hvis han kom herind, og jeg har endda skiftet ble på ham i gamle dage.

Annonce

Nye kunder

I dag er det som tidligere nævnt hovedsagligt studerende, der kommer på Hos Anton, og det er helt bevidst.

- Jeg prøver at få de studerende herind, og det er lykkedes. Det var ikke så nemt til at starte med, men med tiden er det lykkedes, fortæller Sanni Nielsen.

At tiltrække de unge og skabe et sammenhold på tværs af gæsterne betyder rigtig meget Hos Anton. Til at starte med var det igennem flyers og pub crawls, at de unge blev trukket ned på Vestergade.

Når Sanni Nielsen ikke selv står bag baren, er det studerende fra byen, der langer øllene over disken. Da de er gode til at tiltrække deres venner og studiekammerater.

- Jeg prøver altid at have én fra maskinmesteruddannelsen ansat. Det er en hård uddannelse, men jeg udlodder ofte et par flasker sprut til en klasse, hvis de alle består, fortæller Sanni Nielsen og forstætter:

- Det gør bare, at de lige hjælper hinanden lidt mere, og der er ofte nogen på den uddannelse, der enten er ordblinde eller bøvler med noget andet. Hvis lidt sprut kan gøre, at de alle hjælper hinanden, er det sgu godt givet ud, forklarer hun.

For Sanni Nielsen er det bedste ved den nye måde at have værtshus på at se folk lykkedes. I gamle dage var det alle dem, der ikke lykkedes, der kom på værtshuset, mener hun. Sanni Nielsen er stolt af, at det ikke er sådan mere.

- Det vigtigste hernede er, at det er hyggeligt. Der skal være plads til forskelligheder men respekt for reglerne, ellers er der ikke langt til døren, siger hun.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Henrik Lind startede et globalt energieventyr i Smilets By: Nu omsætter flere virksomheder for milliarder

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen svarede nej tre gange i træk, da han blev spurgt om han var tilfreds med sit AGF-hold

Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Aarhus

Sorte belægninger, spindelvæv og gamle produktrester: Fastfood-gigant igen politianmeldt

Alarm 112

61-årig kvinde død efter hestevognsulykke på Lille Torv

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Debat

Radikale har en klar plan: Afskaf iværksætterskatten - og styrk dansk økonomi

Debat

En lærer færdes på en møgbeskidt århusskole: Er der overhovedet en nedre standard for rengøring på byens skoler?

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Kultur

Så lykkedes det endelig at finde en køber: Skovmøllen solgt og udvider åbningstiden

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

Annonce