x
Annonce
forside

Hospice kan lindre livet for syge børn

Indlæggelse på hospice kan gøre hverdagen nemmere for alvorligt syge børn og deres familier.

Ligesom et sygehus står et hospice for pleje, sorgbehandling og medicinering. Men et hospice kan også noget andet, som sygehusene ikke kan.

Derfor afsætter regeringen og Dansk Folkeparti (DF) flere millioner til et nyt børnehospice i Vestdanmark. Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Hospiceleder Thomas Feveile på Lukashuset Børne- og Ungehospice i Hellerup, der er Danmarks første hospice for børn og unge, er glad for udsigten til endnu et hospice.

- Børnehospicer kan kombinere ekspertviden i lindrende behandling, samtidig med at vi kan give en ramme, hvor hele familien kan være til stede.

- Her kan man fokuserer på familieliv, livsudfoldelse og det at være sammen. Så det ikke bare handler om behandling, men også om at leve livet, siger hospiceleder Thomas Feveile.

Lukashuset Børne- og Ungehospice blev indviet i 2015 på baggrund af et privat initiativ. Tæt på 50 børn og deres familier har været indlagt siden indvielsen. En del har været indlagt flere gange.

Derfor mener Thomas Feveile, at det er en god beslutning at åbne et hospice i Vestdanmark, så jyske familier ikke skal rejse så langt.

- Vi ser jo herovre, at der er et stort behov for børnehospicer, og vi har også fået en del henvendelser fra jyske familier - og også haft en del patienter fra Jylland.

I flere omkringliggende lande har man længe haft fokus på hospicer til børn. Storbritannien har for eksempel 45 børnehospicer, og i 2010 åbnede det første af sin slags i Sverige.

Thomas Feveile håber, at de nye planer herhjemme er med til at sætte øget fokus på, at børn skal have samme adgang til hospicer som voksne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Satte dyr ring til salg på nettet: 'Jesper' mødte op og løb væk med den

CORONAVIRUS

Liveblog: Dronning Margrethe frabeder sig blomster på sin fødselsdag: - Send dem til andre ældre

112

Ældre kvinde bad om efternavn på svindler: - 'Abracadabra' lød svaret

Aarhus

Golfspillere svinger igen køllen trods coronakrisen: Masser af spillere mødes på greenen

Annonce