Annonce
forside

Hospice kan lindre livet for syge børn

Indlæggelse på hospice kan gøre hverdagen nemmere for alvorligt syge børn og deres familier.

Ligesom et sygehus står et hospice for pleje, sorgbehandling og medicinering. Men et hospice kan også noget andet, som sygehusene ikke kan.

Derfor afsætter regeringen og Dansk Folkeparti (DF) flere millioner til et nyt børnehospice i Vestdanmark. Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Hospiceleder Thomas Feveile på Lukashuset Børne- og Ungehospice i Hellerup, der er Danmarks første hospice for børn og unge, er glad for udsigten til endnu et hospice.

- Børnehospicer kan kombinere ekspertviden i lindrende behandling, samtidig med at vi kan give en ramme, hvor hele familien kan være til stede.

- Her kan man fokuserer på familieliv, livsudfoldelse og det at være sammen. Så det ikke bare handler om behandling, men også om at leve livet, siger hospiceleder Thomas Feveile.

Lukashuset Børne- og Ungehospice blev indviet i 2015 på baggrund af et privat initiativ. Tæt på 50 børn og deres familier har været indlagt siden indvielsen. En del har været indlagt flere gange.

Derfor mener Thomas Feveile, at det er en god beslutning at åbne et hospice i Vestdanmark, så jyske familier ikke skal rejse så langt.

- Vi ser jo herovre, at der er et stort behov for børnehospicer, og vi har også fået en del henvendelser fra jyske familier - og også haft en del patienter fra Jylland.

I flere omkringliggende lande har man længe haft fokus på hospicer til børn. Storbritannien har for eksempel 45 børnehospicer, og i 2010 åbnede det første af sin slags i Sverige.

Thomas Feveile håber, at de nye planer herhjemme er med til at sætte øget fokus på, at børn skal have samme adgang til hospicer som voksne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Læserbrev

Læserbrev: Byrådet skal gøre det meget nemmere at være bilist i Aarhus

På mange punkter er jeg enig med Ole Christiansen (der skrev læserbrevet ”Byrådet må gøre det mere besværligt at være bilist i midtbyen” lørdag 15. februar, red.): Biler, der holder stille, forurener meget – men det gør de selvsamme biler også, når de holder i kø, og det sker hver morgen, og ligeså om eftermiddagen, fordi vores infrastruktur ikke er god nok på vores indfaldsveje og i den indre by. Jeg prøvede det selv forleden dag ved Nørreport-krydset. Jeg var så uheldig, at der skulle passere tre letbanetog, og det tog tre minutter og 25 sekunder. Det var over grænsen på tre minutter, som man mener, er maks.-grænsen for, hvor lang tid man må have sin bil til at gå i tomgang. Den grænse kunne nemt sættes ned til et minut, undtagen hvis man holder for rødt lys eller venter på letbanen. Vedr. CO2-forurening er jeg enig med Ole Christiansen i, at det skal vi gøre noget ved, men det løser sig selv, når vores bilpark kommer over på el. Vores dieselbusser skal fra 2027 være udskiftet til elbusser. Og kommunens egen bilpark kommer også over på el. Om road-pricing er en god ide, er jeg ikke sikker på, men derimod skal vi have lavet store parkeringsanlæg ved vores indfaldsveje, hvorfra der skal køre shuttle-busser ind til indre by. Det ville få mange biler ud af byen. Og så skal vi gøre det gratis for pensionister at køre med bus mellem kl. 9.00 og kl. 15.00 og igen efter kl. 18.00 og til midnat, det vil også få rigtig mange biler ud af byen og give ledige p-pladser. At vi skal gøre det besværligt at være bilist, er jeg ikke enig i, det er en forkert vej at gå, nej, vi skal have vores infrastruktur til at fungere, meget bedre end den gør i dag. Bl.a. med intelligent lysregulering, det vil kunne spare mange stop og meget tid. Vi skal også lave et passende antal parkeringspladser, når vi bygger nyt, også i midtbyen. Vi mangler parkeringspladser i Aarhus, og der skal ved enhver given lejlighed skabes flere parkeringspladser, også til elbiler. Hvis man tror, at bilen er på vej ud som transportmiddel, skal man formentlig revidere sin opfattelse. Privatbilen er kommet for at blive. Men vi skal derimod tænke ny tanker, og det skal vi, i særdeleshed når vi taler kollektiv trafik. Vi skal have el-busser og BRT-busser, vi skal stoppe med flere letbanetog, de er alt for dyre og kan ikke håndteres i indre by. Vi skal gøre det attraktivt at bruge kollektiv trafik, men det kræver, at der er busser til rådighed i hele kommunen. At nedlægge busruter, som man gør i øjeblikket, er det samme som at sige: ”I bliver nødt til at tage jeres private bil for at komme på arbejde eller komme ind til byen. Busruten er desværre nedlagt”. Og de mange busruter, der er nedlagt, er for at finansiere letbanen – det er en forkert vej at gå. Vi skal også opfordre alle til at stoppe deres bil, når de holder stille, det gælder også taxier, lastbiler, entreprenørmaskiner med flere, der vil kunne spares meget CO2-udslip i indre by, ja, i hele Danmark, ved at slukke bilmotorerne.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus

'Daniel fra Rigspolitiet' ville hjælpe 59-årig med banklån: Men den hoppede offeret ikke på

Annonce