Annonce
forside

Hospice kan lindre livet for syge børn

Indlæggelse på hospice kan gøre hverdagen nemmere for alvorligt syge børn og deres familier.

Ligesom et sygehus står et hospice for pleje, sorgbehandling og medicinering. Men et hospice kan også noget andet, som sygehusene ikke kan.

Derfor afsætter regeringen og Dansk Folkeparti (DF) flere millioner til et nyt børnehospice i Vestdanmark. Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Hospiceleder Thomas Feveile på Lukashuset Børne- og Ungehospice i Hellerup, der er Danmarks første hospice for børn og unge, er glad for udsigten til endnu et hospice.

- Børnehospicer kan kombinere ekspertviden i lindrende behandling, samtidig med at vi kan give en ramme, hvor hele familien kan være til stede.

- Her kan man fokuserer på familieliv, livsudfoldelse og det at være sammen. Så det ikke bare handler om behandling, men også om at leve livet, siger hospiceleder Thomas Feveile.

Lukashuset Børne- og Ungehospice blev indviet i 2015 på baggrund af et privat initiativ. Tæt på 50 børn og deres familier har været indlagt siden indvielsen. En del har været indlagt flere gange.

Derfor mener Thomas Feveile, at det er en god beslutning at åbne et hospice i Vestdanmark, så jyske familier ikke skal rejse så langt.

- Vi ser jo herovre, at der er et stort behov for børnehospicer, og vi har også fået en del henvendelser fra jyske familier - og også haft en del patienter fra Jylland.

I flere omkringliggende lande har man længe haft fokus på hospicer til børn. Storbritannien har for eksempel 45 børnehospicer, og i 2010 åbnede det første af sin slags i Sverige.

Thomas Feveile håber, at de nye planer herhjemme er med til at sætte øget fokus på, at børn skal have samme adgang til hospicer som voksne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce