Annonce
Danmark

Hospiceleder: Dybt taknemmelig for Jesper Nøddesbos initiativ

- Godt der findes typer som Jesper Nøddesbo, siger hospiceleder Thomas Feveile. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Lukashuset er med fire pladser landets eneste hospice for børn. Økonomien har svært ved at følge med - og kan ifølge hospiceleder Thomas Feveile slet ikke opfylde behovet på landsplan.

Hospice: Lukashuset i Hellerup, som håndboldspilleren Jesper Nøddesbo er gået i gang med at samle penge ind til, er landets eneste hospice for børn og unge. Men med sine fire indlæggelsespladser til børn og deres familier opfylder Lukashuset ifølge hospiceleder Thomas Feveile langt fra behovet og må jævnligt afvise patienter.

- Der er brug for omkring 12 pladser i Østdanmark og det samme antal i Vestdanmark. Men det er en meget langsommelig proces at gøre det forståeligt for politikerne. Jeg ved ikke, om vi på et tidspunkt bliver i stand til at oprette afdelinger andre steder. Men vi stiller i hvert fald gerne vores faglige ekspertise til rådighed, siger han.

Lukashuset blev etableret for 25 år siden på eget initiativ og økonomisk risiko. I 2015 kom børneafdelingen til. For første gang er huset i år kommet på finansloven med et tilskud på fem mio. kr.

- Med et årsbudget på 12,5 mio. kr. mangler vi stadig 7,5 mio. kr.. Finansieringen for 2018 er ikke på plads, og da vi er et nonprofit-foretagende, er vi er helt afhængige af bidrag. Så er det heldigt, at der findes typer som Jesper Nøddesbo. Hans initiativ med at indsamle penge til os er vi dybt taknemmelige for, siger Thomas Veile.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bil brød i brand på tankstation

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Aarhus

Cykler fra Swapfiets indtager byen

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

112

Kvinde slap heldigt fra at blive kørt ned i busskur ved Banegården: Bilisten var påvirket af narko

Aarhus For abonnenter

Beredskab er aktiveret på hospital i Skejby: - Vi er parate til coronavirus

Annonce