Annonce
Danmark

Hospiceleder: Dybt taknemmelig for Jesper Nøddesbos initiativ

- Godt der findes typer som Jesper Nøddesbo, siger hospiceleder Thomas Feveile. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Lukashuset er med fire pladser landets eneste hospice for børn. Økonomien har svært ved at følge med - og kan ifølge hospiceleder Thomas Feveile slet ikke opfylde behovet på landsplan.

Hospice: Lukashuset i Hellerup, som håndboldspilleren Jesper Nøddesbo er gået i gang med at samle penge ind til, er landets eneste hospice for børn og unge. Men med sine fire indlæggelsespladser til børn og deres familier opfylder Lukashuset ifølge hospiceleder Thomas Feveile langt fra behovet og må jævnligt afvise patienter.

- Der er brug for omkring 12 pladser i Østdanmark og det samme antal i Vestdanmark. Men det er en meget langsommelig proces at gøre det forståeligt for politikerne. Jeg ved ikke, om vi på et tidspunkt bliver i stand til at oprette afdelinger andre steder. Men vi stiller i hvert fald gerne vores faglige ekspertise til rådighed, siger han.

Lukashuset blev etableret for 25 år siden på eget initiativ og økonomisk risiko. I 2015 kom børneafdelingen til. For første gang er huset i år kommet på finansloven med et tilskud på fem mio. kr.

- Med et årsbudget på 12,5 mio. kr. mangler vi stadig 7,5 mio. kr.. Finansieringen for 2018 er ikke på plads, og da vi er et nonprofit-foretagende, er vi er helt afhængige af bidrag. Så er det heldigt, at der findes typer som Jesper Nøddesbo. Hans initiativ med at indsamle penge til os er vi dybt taknemmelige for, siger Thomas Veile.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce