Annonce
Aarhus

Hospital hædres for arbejdet med syge ældre: - Der er en ældre-tsunami på vej, som endnu kun når os til knæhøjde

Ledende overlæge Catherine Hauerslev Foss og oversygeplejerske Kirsten Rahbek jublede sammen med medarbejderne, da Afdelingen for Ældresygdomme på Aarhus Universitetshospital blev fejret som landets bedste inden for specialet geriatri. Foto: Michael Harder
Afdelingen for Ældresygdomme i Aarhus Universitetshospital er kåret til den bedste af slagsen i Danmark. De 110 ansatte er nytænkende på et område, hvor presset vil stige voldsomt i løbet af de kommende år.
Annonce

AARHUS: Aarhus Universitetshospital hører til i eliten indenfor behandling af sygdomme hos ældre mennesker.

Det står klart efter, at Afdelingen for Ældresygdomme er blevet kåret af fagbladet Dagens Medicin som den bedste afdeling i Danmark inden for behandling af sygdomme hos ældre mennesker. Specialet hedder "geriatri".

Afdelingen for Ældresygdomme blev også kåret til landets bedste afdeling inden for geriatri i 2018.

- Det her betyder mest for patienterne, og vi er stolte af på jeres vegne. Vi er et område i vækst. Der er en ældre-tsunami på vej, som endnu kun når os til knæhøjde. Så vi får brug for alle gode kræfter fremover, sagde oversygeplejerske Kirsten Rahbek, da hæderen blev tildelt ved en sammenkomst på afdelingen.

Vi er et område i vækst. Der er en ældre-tsunami på vej, som endnu kun når os til knæhøjde. Så vi får brug for alle gode kræfter fremover.

Kirsten Rahbek, oversygeplejerske

Annonce

Sætter en dagsorden

Dagens Medicin kårer hvert år Danmarks Bedste Hospital inden for en række undersøgelser og behandlinger.

Ældresygdomme på Aarhus Universitetshospital har 110 fastansatte i form af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, social- og sundhedsassistenter, serviceassistenter og sekretærer.

Afdelingens omdrejningspunkt er et sengeafsnit på 32 senge. Men en stor del af afdelingens aktiviteter foregår som en udgående funktion - en slags "hospital i hjemmet". Desuden har afdelingen Faldklinikken, som er en ambulant funktion.

Hospitalsdirektør Poul Blaabjerg og sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen fremhæver, at de ansatte er gode til at finde nye veje.

- I er nytænkende inden for et voksende område, og I rækker ud til samarbejde med kommunerne og de praktiserende læger. I er med til at sætte dagsordenen for geriatrien i Danmark og også uden for landets grænser, sagde Inge Pia Christensen under festligheden i forbindelse med kåringen.

Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen fra Aarhus Universitetshospital, lægger stor vægt på, at Afdelingen for Ældresygdomme har været med til at sætte dagsordenen inden for et komplekst behandlingsområde. Foto: Michael Harder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Advarselseslamperne blinker i Aarhus: Sager om plejesvigt rammer en ældrepleje under pres

Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce