Annonce
Aarhus

Hospitalsklovne kommer ind på stuen via Facebook: Corona har isoleret syge børn

- Selv på de allerdårligste dage kunne klovnene altid få mig i godt humør. Det kan de stadigvæk, fordi jeg kan se dem online, lyder det fra Sebastian på 13 år, der er et af mange børn i alle aldre, der nyder klovnenes selskab. Foto: Danske Hospitalsklovne
Med en akutdonation fra TrygFonden skruer Danske Hospitalsklovne op for deres digitale aktiviteter, hvor børnene blandt andet kan møde hospitalsklovnene live.

AARHUS: Indlagte børn på Aarhus Universitetshospital skal ikke undvære de elskede hospitalsklovne på trods af coronakrisen. En donation fra TrygFonden på 130.000 kroner gør det nemlig muligt for Danske Hospitalsklovne at skrue op for de digitale aktiviteter, så de indlagte børn stadig får lyspunkter med tryllerier og historiefortælling.

- Vi ved, hvor meget klovnene betyder for børnene under deres sygdomsforløb, og netop nu, hvor mange syge børn er isoleret fra omverdenen på hospitalsstuer eller derhjemme, er det ekstra vigtigt, at de ikke føler sig alene. Derfor er vi glade for TrygFondens støtte til, at vi fortsat – blot på en anden måde – kan være der for børnene, fortæller Kenneth Øhrberg, direktør i Danske Hospitalsklovne, og fortsætter: - På Facebook og YouTube kommer der små, daglige videoer, og klovnene fortæller sjove eventyr i et klovneunivers. Vi sender også live mandage og onsdage kl. 14, hvor børnene og resten af familien kan sidde klar ved skærmen og være med til at bestemme, hvad der skal ske. Vi håber naturligvis, at vi inden længe kan vende tilbage til besøgene på børneafdelingerne, men indtil da må vi lige som alle andre tænke kreativt, for børnene skal ikke undvære klovnene.

Annonce
Det betyder vildt meget for mig, at jeg kan se, skrive og snakke med klovnene, selvom der er corona. Det er en megagod og sjov måde, de laver online shows på. Klovnene kommer ligesom næsten helt ind i mit værelse.

Sebastian, 13 år

Hjalp Sebastian gennem kræftforløb

Sebastian på 13 år er et af de børn, der kender hospitalsklovnene fra sit kræftforløb og har i dag glæde af dem online:

- Det betyder vildt meget for mig, at jeg kan se, skrive og snakke med klovnene, selvom der er corona. Det er en megagod og sjov måde, de laver online shows på. Klovnene kommer ligesom næsten helt ind i mit værelse. Jeg har været med i et liveshow sammen med Baroli. Det var sjovt og en helt speciel oplevelse. Baroli og de andre klovne var de vigtigste for mig på sygehuset, da jeg var syg med kræft. Selv på de allerdårligste dage kunne klovnene altid få mig i godt humør. Det kan de stadigvæk, fordi jeg kan se dem online.

Der er 52 professionelt uddannede hospitalsklovne, som normalt har 184 ugentlige klovnevagter fordelt på alle landets børneafdelinger og i børne- og ungepsykiatrien, og der er flere klovne under uddannelse, som står klar, når børnene igen kan få besøg.

TrygFondens Akutpulje

Donationen til Danske Hospitalsklovne er bevilget fra TrygFondens akutpulje, som blev oprettet i april og var målrettet sociale indsatser for mennesker, der er blevet særligt hårdt ramt under coronakrisen. Bevillingerne er især gået til mindre foreninger og organisationer, heriblandt Danske Hospitalsklovne, der hver dag hjælper og gør en forskel for de mest sårbare mennesker i alle egne af landet.
Indlagte børn på Aarhus Universitetshospital har måttet undvære de livsgivende besøg fra hospitalsklovnene på grund af corona, men en ny donation gør det nu muligt for Danske Hospitalsklovne at skrue op for aktiviteter og live-udsendelser på Facebook og YouTube. Foto: Danske Hospitalsklovne
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce