x
Annonce
Aarhus

Hotel- og kongrescenter med byliv udenpå: Det bliver det suverænt fedeste kongrescenter i Danmark

En gårdhave - med servering - i 20 meters højde på toppen af kongresbygningen og med udsigt over vandet. Det bliver et af flere stop for folk, der tager gåturen rundt om og op ad den kommende bygning på Aarhus Ø. Illustration: BIG

Vinderprojekt ved Bassin 7 på Aarhus Ø bliver til at gå op ad - til en gårdhave med servering i 20 meters højde og videre til hoteltoppen på 16. etage. Der bliver offentlig - og gratis adgang. På den måde forenes kæmpe hotel- og kongrescenter med ambitionerne om masser af byliv ved Bassin 7.

AARHUS: Om tre- fire år står det fikst og færdigt ved Bassin 7 på Aarhus Ø: Byens nye hotel- og kongrescenter med 500 hotelværelser, plads til 2.000 konferencegæster og plads til 3.500 til koncerter og lignende.

Men vinderprojektet tegnet af BIG, med Rune Kilden og Bestsellerejer Anders Holch Povlsen som ejere og investorer og Scandic som operatør på hotel- og konferencecenter, kan mere end det:

Det inviterer offentligheden om ikke med indenfor så i hvert fald med udenfor.

Annonce

Et hus at gå op ad

Fra gadeplan kan man nemlig gå - eller cykle - op til toppen af konferencecenteret, hvor der i 20 meters højde bliver anlagt en gårdhave med udsigt over vandet og med servering.

- Det bliver fedt som udflugtsmål. Hotel- og konferencecenteret er formet, så man kan gå op ad huset. Først til gårdhaven og derefter videre ad en trappe op til toppen. Vi inviterer offentligheden helt op på taget og skaber en helt ny form for offentligt rum, siger Andreas Pedersen, partner i BIG - Bjarke Ingels Group, der har tegnet projektet.

Den øverste udkigspost på taget af hotellet kommer til at være omkring 16 etager oppe. Der bliver gratis adgang til toppen.

Åben stueetage

Typisk ville man placere konferencesal i stueplan. Sådan bliver det ikke ved bassin 7.

- Vi har taget konferencesalen og løftet den op på 1. sal, så der i stueplan kan være restauranter og andre tilbud med offentlig adgang, siger Andreas Pedersen.

Alt sammen er med til at sikre, at hotel- og konferencecenter bliver en destination i byen for masser af mennesker og ikke kun for øjenlæger og andre til kongresser. Og at det bliver en del af det byliv, som det med havnebad, restauranter og butikker er ambitionen at skabe omkring Bassin 7.

Det fedeste kongrescenter

Det er Nordens største hoteloperatør, Scandic, der skal drive hotel- og konferencecenter på Aarhus Ø.

- Vi er stolte og glade i dag. Det her projekt har stået meget højt på vores ønskeseddel. Det bliver det suverænt fedeste kongrescenter i Danmark - og med 500 værelser bliver hotellet det største i Danmark udenfor København, siger Jens Mathiesen, administrerende direktør i Scandic Danmark og fortsætter:

- Det her er et helt unikt projekt, som jeg har været forelsket i lige fra starten, hvor jeg blev præsenteret for ideen om ikke bare at bygge et hotel, men at skabe en destination.

Allerhøjeste niveau

I de to fagdommeres - administrerende direktør Kent Martinussen fra DAC og tidligere stadsbygningsdirektør i Malmø, Mats Olsson - betænkning hedder det blandt andet om vinderprojektet, der også omfatter mellem 300 og 450 boliger i to karréer og et tårn:

"At projektet på allerhøjeste by-arkitektoniske niveau skaber en hidtil uset unik og spektakulær fysisk ramme om en fremtidig besøgsdestination for urbant liv."

De skriver også, at de forventer, at området ved Bassin 7, hvor endnu et BIG-byggeri - boligprojektet AARhus - allerede er i gang, vil bygge oven på Aarhus' brand som arkitekturby og blive noget, som såvel danske som udenlandske turister vil rejse for at komme til at se.

Husk at vi samler alle vores nyheder om udviklingen i Aarhus på vores Facebookside Byudvikling Aarhus:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce