Annonce
Aarhus

Hotel- og kongrescenter med byliv udenpå: Det bliver det suverænt fedeste kongrescenter i Danmark

En gårdhave - med servering - i 20 meters højde på toppen af kongresbygningen og med udsigt over vandet. Det bliver et af flere stop for folk, der tager gåturen rundt om og op ad den kommende bygning på Aarhus Ø. Illustration: BIG

Vinderprojekt ved Bassin 7 på Aarhus Ø bliver til at gå op ad - til en gårdhave med servering i 20 meters højde og videre til hoteltoppen på 16. etage. Der bliver offentlig - og gratis adgang. På den måde forenes kæmpe hotel- og kongrescenter med ambitionerne om masser af byliv ved Bassin 7.

AARHUS: Om tre- fire år står det fikst og færdigt ved Bassin 7 på Aarhus Ø: Byens nye hotel- og kongrescenter med 500 hotelværelser, plads til 2.000 konferencegæster og plads til 3.500 til koncerter og lignende.

Men vinderprojektet tegnet af BIG, med Rune Kilden og Bestsellerejer Anders Holch Povlsen som ejere og investorer og Scandic som operatør på hotel- og konferencecenter, kan mere end det:

Det inviterer offentligheden om ikke med indenfor så i hvert fald med udenfor.

Et hus at gå op ad

Fra gadeplan kan man nemlig gå - eller cykle - op til toppen af konferencecenteret, hvor der i 20 meters højde bliver anlagt en gårdhave med udsigt over vandet og med servering.

- Det bliver fedt som udflugtsmål. Hotel- og konferencecenteret er formet, så man kan gå op ad huset. Først til gårdhaven og derefter videre ad en trappe op til toppen. Vi inviterer offentligheden helt op på taget og skaber en helt ny form for offentligt rum, siger Andreas Pedersen, partner i BIG - Bjarke Ingels Group, der har tegnet projektet.

Den øverste udkigspost på taget af hotellet kommer til at være omkring 16 etager oppe. Der bliver gratis adgang til toppen.

Annonce

Åben stueetage

Typisk ville man placere konferencesal i stueplan. Sådan bliver det ikke ved bassin 7.

- Vi har taget konferencesalen og løftet den op på 1. sal, så der i stueplan kan være restauranter og andre tilbud med offentlig adgang, siger Andreas Pedersen.

Alt sammen er med til at sikre, at hotel- og konferencecenter bliver en destination i byen for masser af mennesker og ikke kun for øjenlæger og andre til kongresser. Og at det bliver en del af det byliv, som det med havnebad, restauranter og butikker er ambitionen at skabe omkring Bassin 7.

Annonce

Det fedeste kongrescenter

Det er Nordens største hoteloperatør, Scandic, der skal drive hotel- og konferencecenter på Aarhus Ø.

- Vi er stolte og glade i dag. Det her projekt har stået meget højt på vores ønskeseddel. Det bliver det suverænt fedeste kongrescenter i Danmark - og med 500 værelser bliver hotellet det største i Danmark udenfor København, siger Jens Mathiesen, administrerende direktør i Scandic Danmark og fortsætter:

- Det her er et helt unikt projekt, som jeg har været forelsket i lige fra starten, hvor jeg blev præsenteret for ideen om ikke bare at bygge et hotel, men at skabe en destination.

Annonce

Allerhøjeste niveau

I de to fagdommeres - administrerende direktør Kent Martinussen fra DAC og tidligere stadsbygningsdirektør i Malmø, Mats Olsson - betænkning hedder det blandt andet om vinderprojektet, der også omfatter mellem 300 og 450 boliger i to karréer og et tårn:

"At projektet på allerhøjeste by-arkitektoniske niveau skaber en hidtil uset unik og spektakulær fysisk ramme om en fremtidig besøgsdestination for urbant liv."

De skriver også, at de forventer, at området ved Bassin 7, hvor endnu et BIG-byggeri - boligprojektet AARhus - allerede er i gang, vil bygge oven på Aarhus' brand som arkitekturby og blive noget, som såvel danske som udenlandske turister vil rejse for at komme til at se.

Husk at vi samler alle vores nyheder om udviklingen i Aarhus på vores Facebookside Byudvikling Aarhus:

Annonce
Kultur For abonnenter

Aarhus Street Food udvider: Ombygning giver plads til nye køkkener og flere siddepladser til gæsterne

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-stramning i Aarhus: Børn skal afleveres udenfor børnehaven og skolers julefester aflyses

Kultur For abonnenter

Derfor kommer Muhammed-tegningerne ikke med på  museum for bladtegninger i Den Gamle By

Alarm 112

Kattegat truer Kattegatcenteret: Beredskabet kæmper for at holde vandet ude

Aarhus

Aarhus blev i første omgang snydt for det sjove sne: - Jeg er ret sikker på, I vågner op til det torsdag

For abonnenter

Mette F. opfordrer til at tage imod tredje stik - men vil ikke tvinge nogen

AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 41 til 50

Alarm 112

Sne og kuling i vente: - Vejene kan blive hamrende isglatte

Aarhus

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Politiet efterlyste ældre mand: Fundet i god behold af familien

Aarhus For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Erhverv

Salling har brudt overenskomst i mere end 20 år: Udbetalte ikke overarbejde efter reglerne

Annonce