Annonce
Rejser

Hotelanmeldelse: Irsk luksus med golf i baghaven

Parker og golfbaner omgiver The K Club, der er udvidet i flere omgange. Hotellet ligger tæt ved den lille by Straffan og floden Liffey cirka tre kvarters kørsel sydvest for Irlands hovedstad Dublin. Foto: The K Club
K Club i County Kildare var det første irske hotel, der opnåede fem stjerner hos Automobile Association. En af dets golfbaner har været benyttet til Ryder Cup - "landskamp" mellem Europa og USA.

Hvis man absolut skal lede efter et hår i suppen på det store landlige landsædehotel K Club i County Kildare vest for Irlands hovedstad Dublin, må det være selve navnet. I Irland ved alle, at K’et er en forkortelse for Kildare, men for oversøiske gæster vækker hotelnavnet nok snarere tankerne hen på en natklub i Amsterdam eller det, der er endnu værre.

Intet er mere forkert: The K Club var det første irske hotel, der opnåede fem stjerner på den liste over hoteller, som organisationen Automobile Association (AA) har stået bag siden 1905.

Hotellet kan skrive sin historie helt tilbage til 1831, da vinkenderen Hugh Barton købte grunden og opførte originalbygningen Straffan House tæt ved floden Liffey.

Hugh Barton, der ejede flere vinmarker i Frankrig, måtte flygte fra landet under den franske revolution, men han tog byggeskikken fra Frankrig med sig til Irland. The K Club er opført i fransk chateau-stil, men først i 1991 åbnede det som hotel med beskedne 36 værelser.

The K Club er et luksushotel, der er tæt associeret med golfspillet. Lige uden for værelsesvinduerne ligger en golfbane, som det amerikanske golfikon Arnold Palmer har været med til at anlægge for 25 år siden. Siden er der etableret endnu en golfbane, og i 2006 var The K Club vært for den prestigefyldte golfturnering Ryder Cup - "landskamp" mellem Europa og USA.

K Club byder på en rolig atmosfære i naturskønne omgivelser, og man behøver hverken at være prins Albert af Monaco eller russisk oligark for at værdsætte hotellets høje kvalitet og klassiske interiør med tunge gardiner, tykke tæpper, lysekroner og stuk i loftet.

Annonce

The K Club

Straffan,

Co. Kildare, W23 YX53,

Irland

www.kclub.ie

Værelset

K Club råder i dag over 144 værelser, og ingen af dem er helt ens i hverken størrelse eller indretning. Der er 10 værelses- og suitekategorier at vælge mellem, og priserne begynder ved 1450 kroner for et superior-værelse, der er den billigste kategori.

Jeg overnattede på et 36 kvadratmeter stort deluxe-værelse med førsteklasses udsigt til have, park og golfbane. På værelset bliver man forkælet med mineralvand og kager, og der er også mulighed for at lave kaffe og te. Alle nødvendige remedier forefindes, og der er masser af skabsplads i foyeren.

Sengen er stor, solid og fin og med den traditionelle britiske opredning, som kontinentale gæster ofte bakser lidt med.

Badeværelset er stort og dekoreret med marmor. Der findes også badekar – et supplement, der bliver sjældnere og sjældnere i disse klimafokuserede tider.

Restaurant

K Club tilbyder spisning i fem restauranter. Hovedrestauranten The Byerley Turk er opkaldt efter en hingst fra det hestegale County Kildare, og her serveres der irske signaturretter som Monaghan-and og laks i whisky. Vinkortet er omfattende – og lidt dyrt.

Morgenmaden indtages i The River Room og byder på både kontinental- og full irish breakfast.

Prøv også at gå en tur i cocktailbaren i The Media Puzzle Lounge og husk at flippe lidt ud i dit ølvalg, så du smager andre ølmærker end de kendte Guinness- og Murphy-stouts.

Dresscoden er smart casual i alle restauranter. Det vil sige almindelig pænt tøj.

Sådan ser et værelse i kategorien bedroom suite ud på The K Club. Værelset, der tilhører hotellets næstlaveste kategori, er indrettet i typisk "britisk" luksusstil med lysekroner, tunge gardiner og tykke tæpper på gulvet. Foto: The K Club

Pris

213 euro (1600 kroner) for deluxe river view room.

Overnatning foretaget

13.-14. oktober 2019.

Spa og svimmingpool er populære aktiviteter hos The K Club. Foto: The K Club
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce