x
Annonce
Navne

Hotelmand fik nok af Aarhus - og endte ved Fuglsø

Peter Brinks er i dag leder af Fuglsøcentret.

Peter Brinks er hoteludvikler med speciale i forandringer og renoveringer. Nu fylder lederen af Fuglsøcentret 50 år.

50 Peter Brinks, administrerende direktør, fylder 50 år fredag 24. august.

Det med at skulle udbygge eller starte noget nyt er ikke fremmed for Peter Brinks, der har 33 års erfaring i branchen. Der er fart over feltet, hvor han har sat sine fodaftryk.

Peter Brinks er født i Løgstrup, men familien flyttede til Grindsted. Efter studentereksamen blev han indskrevet på Aarhus Universitet for at læse jura. Men efter fire måneder indså den unge mand, at hverken Aarhus eller jura var noget for ham. Han foretrak et job som natportier på Hotel Scandic i Esbjerg. Her var han to år, indtil Hotel Koldingfjord stod færdigt i 1990.

Her tilbragte Peter Brinks fem år. Først som receptionist, siden som sælger, inden han indtog stillingen som konferencechef. Men så stod Maersk Air og manglede en sælger i det nordtyske og syddanske område. Et job med base i Billund, men som også indebar cirka 120 rejsedage i udlandet om året. Efter tre år blev han hentet til Maersk Rejsebureau i Aarhus som stedfortrædende for bureaudirektionen.

I 2000 rykkede det igen for at komme sydover. Denne gang skulle Peter Brinks stå for totalrenoveringen af Best Western Saxildhus i Kolding. To år senere var det igen tidligere kontakter, der anbefalede ham over for Realdania, der ejer Hindsgavl Slot. Der blev bygget om for et trecifret millionbeløb i løbet af hans fem år i virksomheden, og samtidig blev omsætningen fordoblet. Han var også i perioden involveret i Restaurant Oluf Bagers Gaard i Odense samt Nr. Vosborg i Ulfborg.

I 2007 blev han headhuntet til Fleggaard Koncernen, hvor han skulle stå for den nyoprettede hoteldivision, der omfattede Best Western Hotel Des Nordens i Tyskland samt Hotel Fakkelgaarden på den danske side af grænsen. De næste fire år stod på kæmpe ombygninger, især af det tyske hotel.

Annonce

Mange arbejdspladser

I 2011 var han kort forbi COOP/FDB's kursusejendom Severin Kursuscenter, før det igen trak i ham med nye udfordringer, denne gang på Djursland. I 2012 overtog han ansvaret for Hotel Fuglsøcentret. Hotellet var konkurs og uden kunder og ansatte. I løbet af relativ kort tid fik han opbygget en ny virksomhed, der omsætter for 30 millioner kroner årligt, og der blev skabt mange arbejdspladser. Dette betød også, at hotellet vandt Region Midts Turismevækstpris, hovedprisen, i 2015.

Peter Brinks har nu været seks år på Hotel Fuglsøcentret. Stedet er især blevet kendt som det største privatejede spillested i Danmark med årligt 45 koncerter. Samtidig bliver der hele tiden lavet nye tiltag så som Fuglsø Sommerhusudlejning, der er gået ind i direkte konkurrence med de større sommerhusbureauer i Danmark.

Peter Brinks har fire børn fra sit tidligere ægteskab. I dag er han gift med iranske Maria Brinks Arianfar, der er journalist, og som blandt andet også arbejder med integration og velgørenhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce