Annonce
Østjylland

Hou fester i tre dage

Hou Drop trækker traditionen tro flere tusinde tilskuere til Hou Havn lørdag eftermiddag. PR foto
Hou Drop, musik, sport, bagagerumsmarked, teltbal, børne- og havneløjer på havnen. Det er havnefest i Hou fra 12-14. juli.

Hou: Alle sejl sættes til, når der 12.-14. juli er havnefest i Hou. Det skyldes, at det i år er havnefestens 30-års fødselsdag.

Lørdag 13. juli er festens store dag med blandt andet bagagerumsmarked, gratis morgenkaffe, børneloppemarked, High Jumper, Mini-Triathlon, veteranbiler og ikke mindst det legendariske Hou Drop, hvor fantasifulde, hjemmebyggede fartøjer glider i vandet med frygtløse matroser ved roret.

I havnefestens to telte er der allerede fra fredag aften musik for både de unge og de lidt ældre. Her kan man høre John Mogensen Duo, Nice Try, We are the 90´s, Back Track, Mild Ones og The Sharknadoes.

Annonce

Gudstjeneste

Søndag formiddag er der gudstjeneste i teltet. I år med Mette Rothmann Sørensen som præst, og igen i år med Annette Folsachs store gospelkor. Søndag eftermiddag er der armgang over havnebassinet og Hou Havne-derby.

Det er Hou Hallens Venner, der arrangerer havnefesten. Overskuddet går ubeskåret til støtte for Hou Hallen og ungdomsarbejdet med mere i Hou. Omkring 200 frivillige bruger meget tid og mange kræfter på havnefesten, som traditionelt giver et overskud på mellem 70.000 og 100.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Aarhus

Turbåd ligger stille i Aarhus Havn: Søfartsstyrelsen fandt mangler i forbindelse med sikkerheden

Annonce