Annonce
Navne

Hov? Hvor kom hun lige fra?

Den 33-årige århusianske musiker Tania Ovesen er aktuel med Liberal Alliances valgsang. Foto: Caroline Malouff

Musiker fra Aarhus er Michael Hardingers makker på Liberal Alliances valgsang. Tania Ovesen er navnet

Annonce
Dagens portræt: Som så mange andre gode historier, så tager også denne sin begyndelse i en sen nattetime. Michael Hardinger ­opdagede nemlig århusianske Tania Ovesen en nat, da hun sammen med sit danseorkester »Tailors« spillede op til dans på en kro. Hardinger var hyret til et spillejob samme sted, men inden han ­nåede op scenen, havde han et vigtigt ærinde:
»Ja, da vi var færdige med at spille, havde Michael Hardinger indtil flere ting, han godt lige ville tale med mig om. Han stod og manglede en sangerinde til nogle forskellige ting og mente, at jeg ville være den rigtige til ­jobbet. Og en mand som ham siger man jo ikke nej til,« ­siger Tania Ovesen grinende.
I dag er det et år siden, at de to musikere - den ene ­aldeles ukendt og den anden med fire årtiers er­faring i branchen - begyndte ­deres samarbejde.
I weekenden stod de to så sammen på scenen til Liberal Alliance landsmøde med sangen »Kald en spade for en spade«.
Annonce

Brænder for musikken

33-årige Tania Ovesen er vokset op i Spørring nord for Aarhus, hvor hun var i pleje hos sine bedsteforældre. ­Musikken har altid fyldt meget i hendes liv og siden hun var teenager, har hun optrådt med sin sang i et hav af forskellige sammenhænge og genrer.
Længe var musikken blot en passion og en hobby, der tog alt tid ved siden af hendes arbejde gennem otte år som psykiatrisk sygeplejerske i Risskov, hvor hun ­også bor.
Annonce

Et friskt spring

Men arbejdsugerne blev ­hårdere og hårdere i takt med, at der kom flere og flere spillejobs til danseorkestret »Tailors«.
»Jeg tænkte, om jeg skulle vælge mit arbejde fra og satse på musikken, men det er godt nok også et friskt spring at tage,« lyder det fra Tania Ovesen.
Mødet med Michael Hardinger sidste år skulle blive et vendepunkt i Tania Ovesens liv og det sidste skub, der fik hende til at sige sit job op.
»Hardinger gav det hele en retning. Han åbnede ­nogle døre for mig, og så tænkte jeg: Nu gør jeg det.«
Samarbejdet med Michael Hardinger har bragt Tania Ovesen ind i »Krise­koret«, hvor hun sammen med Shubidua-medlemmerne Michael Bundesen og Kim Daugaard lavede humoris­tiske, politiske sange om samfundets krisetider.
Michael Hardinger og ­Tania Ovesen opdagede, at de er gode til at lave tekster sammen, og da tilbudet om at lave en valgsang til Liberal Alliance bød sig, slog de til. Men for Tania Ovesens vedkommende ikke uden overvejelser.
Annonce

Ikke en ren hurrasang

»De mennesker, der kender mig godt, ved godt, at jeg ­ikke er liberal. Langt fra. For mig var det et bestillings­arbejde, hvor udfordringen var at lave en politisk tekst. Personligt var udfordringen så at lave en sang, der ikke bare råber hurra for Liberal Alliance men vægter nogle andre ting i stedet,« forklarer Tania Ovesen.
Hun står ved, de ting hun har lavet, og hun har over­vejet, at der nu vil være nogle, der måske for evigt vil ­forbinde hende med en politisk valgsang.
Men for Tania Ovesen spiller det ingen rolle, om folk tror, at hun er liberal ­eller ej. Det personlige valg og krydset på stemmesedlen er det afgørende i den sidste ende.
Men ligesom, at de politiske sange ikke er helt nye for den århusianske musiker, så er det heller ikke helt nyt for hende, at hun deler vandene.
»Jeg har altid været god til at spænde ben for mig selv. Jeg bliver lidt ilter i forbindelse med mine politiske holdninger og kan slet ikke lade være med at udbasunere dem. Og det reagerer folk på,« siger hun.
Tania Ovesen drømmer som de fleste andre musikere at udgive sin egen cd. Hun skriver massevis af sange - nogle få er med hendes egne ord rigtig gode og resten af knap så gode, som hun siger.
Annonce

God mavefornemmelse

Hun er single og har ingen børn, for det er der slet ikke tid til i hendes liv, der lige nu er fyldt med musik.
Det er rockmusikken, hun brænder for, men hun er ­ikke naiv.
»Rockmusikken er død. Med mindre man er Rolling Stones. Men jeg vil jo også gerne udgive noget, jeg kan stå inde for. Men jeg er nødt til at tænke i andre baner og bløde genren lidt op,« siger hun.
Igen kommer samarbejdet med Michael Hardinger til at spille en stor rolle for udgivelsen.
Om Tania Ovesen får held med at slå igennem på den danske musikscene vil tiden vise.
Tidsperspektivet er et spørgsmål om mavefornemmelse for den århusianske musiker. Hun sadler gerne om, hvis fornemmelsen i maven ikke er god.
»Den dag jeg får fornemmelsen i maven, der siger mig, at det her ikke er det rigtige, så stopper jeg. Men lige nu har jeg en god mavefornemmelse,« lyder det fra Tania Ovesen.
Hun giver musikken og drømmen en chance.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Sexisme: Er der en kvinde til stede?

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Aarhus

Brandvæsenets dykkere i aktion: Kvinde reddet op af havnen

Annonce