Annonce
Navne

Hov? Hvor kom hun lige fra?

Den 33-årige århusianske musiker Tania Ovesen er aktuel med Liberal Alliances valgsang. Foto: Caroline Malouff

Musiker fra Aarhus er Michael Hardingers makker på Liberal Alliances valgsang. Tania Ovesen er navnet

Dagens portræt: Som så mange andre gode historier, så tager også denne sin begyndelse i en sen nattetime. Michael Hardinger ­opdagede nemlig århusianske Tania Ovesen en nat, da hun sammen med sit danseorkester »Tailors« spillede op til dans på en kro. Hardinger var hyret til et spillejob samme sted, men inden han ­nåede op scenen, havde han et vigtigt ærinde:
»Ja, da vi var færdige med at spille, havde Michael Hardinger indtil flere ting, han godt lige ville tale med mig om. Han stod og manglede en sangerinde til nogle forskellige ting og mente, at jeg ville være den rigtige til ­jobbet. Og en mand som ham siger man jo ikke nej til,« ­siger Tania Ovesen grinende.
I dag er det et år siden, at de to musikere - den ene ­aldeles ukendt og den anden med fire årtiers er­faring i branchen - begyndte ­deres samarbejde.
Annonce
I weekenden stod de to så sammen på scenen til Liberal Alliance landsmøde med sangen »Kald en spade for en spade«.

Brænder for musikken

33-årige Tania Ovesen er vokset op i Spørring nord for Aarhus, hvor hun var i pleje hos sine bedsteforældre. ­Musikken har altid fyldt meget i hendes liv og siden hun var teenager, har hun optrådt med sin sang i et hav af forskellige sammenhænge og genrer.
Længe var musikken blot en passion og en hobby, der tog alt tid ved siden af hendes arbejde gennem otte år som psykiatrisk sygeplejerske i Risskov, hvor hun ­også bor.
Annonce

Et friskt spring

Men arbejdsugerne blev ­hårdere og hårdere i takt med, at der kom flere og flere spillejobs til danseorkestret »Tailors«.
»Jeg tænkte, om jeg skulle vælge mit arbejde fra og satse på musikken, men det er godt nok også et friskt spring at tage,« lyder det fra Tania Ovesen.
Mødet med Michael Hardinger sidste år skulle blive et vendepunkt i Tania Ovesens liv og det sidste skub, der fik hende til at sige sit job op.
»Hardinger gav det hele en retning. Han åbnede ­nogle døre for mig, og så tænkte jeg: Nu gør jeg det.«
Samarbejdet med Michael Hardinger har bragt Tania Ovesen ind i »Krise­koret«, hvor hun sammen med Shubidua-medlemmerne Michael Bundesen og Kim Daugaard lavede humoris­tiske, politiske sange om samfundets krisetider.
Michael Hardinger og ­Tania Ovesen opdagede, at de er gode til at lave tekster sammen, og da tilbudet om at lave en valgsang til Liberal Alliance bød sig, slog de til. Men for Tania Ovesens vedkommende ikke uden overvejelser.
Annonce

Ikke en ren hurrasang

»De mennesker, der kender mig godt, ved godt, at jeg ­ikke er liberal. Langt fra. For mig var det et bestillings­arbejde, hvor udfordringen var at lave en politisk tekst. Personligt var udfordringen så at lave en sang, der ikke bare råber hurra for Liberal Alliance men vægter nogle andre ting i stedet,« forklarer Tania Ovesen.
Hun står ved, de ting hun har lavet, og hun har over­vejet, at der nu vil være nogle, der måske for evigt vil ­forbinde hende med en politisk valgsang.
Men for Tania Ovesen spiller det ingen rolle, om folk tror, at hun er liberal ­eller ej. Det personlige valg og krydset på stemmesedlen er det afgørende i den sidste ende.
Men ligesom, at de politiske sange ikke er helt nye for den århusianske musiker, så er det heller ikke helt nyt for hende, at hun deler vandene.
»Jeg har altid været god til at spænde ben for mig selv. Jeg bliver lidt ilter i forbindelse med mine politiske holdninger og kan slet ikke lade være med at udbasunere dem. Og det reagerer folk på,« siger hun.
Tania Ovesen drømmer som de fleste andre musikere at udgive sin egen cd. Hun skriver massevis af sange - nogle få er med hendes egne ord rigtig gode og resten af knap så gode, som hun siger.
Annonce

God mavefornemmelse

Hun er single og har ingen børn, for det er der slet ikke tid til i hendes liv, der lige nu er fyldt med musik.
Det er rockmusikken, hun brænder for, men hun er ­ikke naiv.
»Rockmusikken er død. Med mindre man er Rolling Stones. Men jeg vil jo også gerne udgive noget, jeg kan stå inde for. Men jeg er nødt til at tænke i andre baner og bløde genren lidt op,« siger hun.
Igen kommer samarbejdet med Michael Hardinger til at spille en stor rolle for udgivelsen.
Om Tania Ovesen får held med at slå igennem på den danske musikscene vil tiden vise.
Tidsperspektivet er et spørgsmål om mavefornemmelse for den århusianske musiker. Hun sadler gerne om, hvis fornemmelsen i maven ikke er god.
»Den dag jeg får fornemmelsen i maven, der siger mig, at det her ikke er det rigtige, så stopper jeg. Men lige nu har jeg en god mavefornemmelse,« lyder det fra Tania Ovesen.
Hun giver musikken og drømmen en chance.
Annonce
AGF For abonnenter

AGF og David Nielsen har dårlige erfaringer med upåagtede modstandere: - Jeg er aldrig tryg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Aarhus

Politiet søger vidner: Buspassager lavede kysselyde og onanerede foran ung kvinde

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Navne

60 år: Han har spillet en hovedrolle i overenskomstforhandlingerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Alarm 112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Østjylland

Chris Ankers bror: 'Jeg ved, Chris ville have, vi skulle mindes ham med et smil, men lige nu er det med tårer'

Annonce