Annonce
Østjylland

Hovedgård Bluesfest byder på blueskoncert med Franck White

Franck White, der er konferencier ved Blues Festival i Horsens og til Kattrup Park Blues synger og spiller med The Grooves i BluesHouse 25. januar. Foto: Frank Nielsen

Hovedgård: Fredag 25. januar er Hovedgård Bluesfest klar med en ny blueskoncert, når et hold bluesmusikere med sanger Franck White i front indtager BluesHouse.

Det vil denne aften især handle om den særlige Chicago-style blues, der vandt frem i 50'ernes Chicago. Op gennem 50'erne var det navne som: Lowell Fulson, Earl Hooker, Jimmy Reed, Little Walter og Muddy Waters, som var de fremtrædende udøvere, af det som blev kendt som: The Chicago Blues Style.

Franck White, som nok især er kendt som konferencier ved Blues Festivalen i Horsens og ditto for Kattrup Park Blues, vil være i front for top blues-guitarister, Kasper "Lefty" Vegeberg, hvis venstre hånd bevæger sig ned over strengene i et forrygende tempo og tillige med en lyd og en helt speciel stil, som er helt hans egen.

Til at lægge bunden vil man kunne høre den legendariske bassist, Dave Stevens, og gryderne holdes lige under og kun lige under kogepunktet af Morten Ærø.

Billetter til BluesHoue - også kendt som Kattrup Forsamlingshus ved Hovedgård - kan købes i forsalg inklusive spisning eller i døren fra kl. 20.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Lad os få skovbørnehaver

Skanderborg Kommune er rig på småbørn og på natur, men mangler børnehaver og penge til at bygge nye. Løsningen burde være lige til, og fra konservativt hold har vi foreslået oprettelsen af flere skovbørnehaver. Mange undersøgelser peger på, at udelivet i skovbørnehaver gavner børn på en lang række områder - bl.a. sundhedsmæssigt, motorisk og kognitivt - og samtidig er skovbørnehaver ofte billigere at etablere, fordi børn og voksne er udenfor i al slags vejr. Ja, mange steder fungerer skovbørnehaver med en skurvogn eller en tipi eller bålhytte og toiletter, og børnene stortrives og får røde kinder. Derfor bør skovbørnehaver i højere grad være en løsning, kommunen tyr til. Børnenes trivsel er det vigtigste for os, så selvfølgelig skal der være mulighed for at trække indenfor, hvis vejret er for dårligt, som når det lyner, eksempelvis. Vi har været ved at undersøge sagen og har fået et tilbud på en god, stor og solid skovbørnehave bygget af pavilloner til 40 børn for cirka to millioner. Hertil kommer så tilslutning af el, vand og varme samt indretning. Og vel at mærke en skovbørnehave, der vil leve op til alle bygningskrav. Det er en langt mere favorabel pris, end den kommunen normalt opererer med, når der skal bygges daginstitutioner. En pris, der ofte render op i 28-30 millioner kroner pr. børnehave. At man hver gang konsekvent bygger dyrt, tærer hårdt på anlægsbudgettet, og det har sammen med et stærkt stigende behov for nye daginstitutionspladser bl.a. været med til at bane vejen for den ulykkelige beslutning om at flytte Columbusskolen. Alene i Skovby kommer der til at mangle 100 børnehavepladser ifølge prognoserne. Så vi ved godt, at en skovbørnehave ikke løser alle problemerne. Men så kan man måske lave to. Andre steder i kommunen vil en skovbørnehave også være en god løsning til glæde for alle parter. Med de mange naturskønne områder, vi har i kommunen, og med den megen snak om udnyttelsen af "kloge kvadratmeter", mener vi, at man helt naturligt burde udnytte de mange kvadratmeter skøn natur, der ligger derude og venter på børnene. Kære byråd, lad os nu i fællesskab ryste posen og se på alternativer. Giv småbørnsfamilierne muligheden for at vælge det gode børneliv i det fri. Måske kan vi ovenikøbet få flere pladser til samme pris og også i årene fremover leve op til pasningsgarantien. Og måske kan byrådet så også vise sig fra sin modige side og samlet stå frem og sige, at der er begået en fejl mht. flytningen af Columbusskolen. At Columbusskolen kan få lov til at blive i de bygninger, der netop er ved at blive specialbygget netop til dem. Det, tror vi på, vil give respekt hos kommunens borgere. Børn i naturbørnehaver: · Er mindre syge · Har bedre koncentration · Har bedre motorik · Er mere skoleparate · Forebygger fobier Kilde: Københavns Universitet

Annonce