Annonce
Aarhus

Hovsa-kryds laves om: Nu er der sat dato på

Det notoriske kryds ved Mindet bliver nu lavet om. Foto: Axel Schütt
Fra 5. august vil der være permanent adgang mellem Dokk1 og Europaplads.

MINDET: Det meget omdiskuterede og udskældte kryds ved Mindet åbner som T-kryds, og nu er der sat dato på.

Fra 5. august åbner mindet i en ny udgave, som skal gøre op med trafikanternes frustrationer og give permanent adgang mellem Dokk1 og Europaplads i en etårig forsøgsperiode.

- Krydset ved Mindet har langtfra fungeret optimalt. Det gør vi nu noget ved med en trafiksikker løsning, som sikrer bedre adgang til vigtige destinationer som Sydhavnskvarteret og Dokk1. Vi kommer til at overvåge løsningen nøje og er klar til at lave eventuelle justeringer løbende, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Løsningen på de store trafikale problemer i området blev et T-kryds med permanent adgang mellem Dokk1 og Europaplads. For at undgå, at der opstår kø hen over letbaneskinnerne eller ned ad Havnegade mod Europaplads, bliver strækningen mellem Dokk1 og Balticagade lukket ved hjælp af sænkbare pullerter i myldretiden mellem klokken 6.30-9.30 og klokken 14.30-18.00 på hverdage.

Annonce
Sådan kommer T-krydset til at fungere fremover. Illustration: Aarhus Koomune

Lukket i anlægsperioden

Arbejdet betyder, at Mindet på strækningen fra Dokk1 til Balticagade bliver lukket fra mandag 8. juli og frem til, at den nye løsning åbner 5. august. Der vil være adgang til Dokk1 fra Europaplads i hele perioden.

Løsningen vil blive nøje overvåget, og pullerternes åbningstider eventuelt justeret i den etårige forsøgsperiode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce