Annonce
Kultur

Hr. og Fru Danmark er på udstilling

Pia Möller-Light med to af sine grafiske værker fra udstillingen. Foto: Hans Petersen.

Aarhus-kunstner slår sig sammen med københavner under Pakhus 64.

Det er kun seks år siden, Pia Möller-Light for alvor tog fat på at skabe kunst. Alligevel har hun allerede været med på fire af landets censurerede udstillinger.

Pia Möller-Light med to af sine grafiske værker fra udstillingen. Foto: Hans Petersen.

Fra på fredag kan du opleve den 55-årige Aarhus-kunstners grafiske værker i udstillingen Hr. og Fru Danmark. Det foregår i »Under 64«, som er en ombygget vaskekælder under Pakhus 64 i Frederiks Alle 64, Aarhus.

Hr. og Fru Danmark

Under 64, Frederiks Allé 64, baghuset, Aarhus. Udstillingen Hr. og Fru Danmark.

Frodo Mikkelsen og Pia Möller-Light.

Fernisering fredag 5. juli kl. 17-20. Åbent til og med lørdag 3. august.

Åbent torsdage og fredag kl. 13-17, lørdage kl. 10-16.

Her viser hun sig frem med tre af opkomlingen Frodo Mikkelsens værker.

De to har mødt hinanden på Facebook og udvekslet mange synspunkter. Nu udstiller de for første gang sammen, og jo, de har da også mødtes rent fysisk på Valby Station og på en udstilling.

»Alligevel føler vi, at vi kender hinanden ret godt,« siger Pia Möller-Light, mens hun forbereder udstillingen. »Vi tager stilling til ting, er meget forskellige og alligevel ens. Vi er begge singler og har ellers ingen relationer.

Frodo Mikkelsen er 39 år, bor i København og arbejder med maleri og skulptur.

Han debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling på Charlottenborg i 2001 og har siden haft udstillet sine værker i Danmark og i udlandet.

Frodo Mikkelsen har en fortid som graffitimaler, og malerierne er oftest malet på en hvid baggrund med motiv i klare og markante farver, ofte landskabsskildringer.

Pia Möller-Light har brugt sine grafiske evner til at lave plakaten for udstillingen. Her er Danneborg sort, mens de to kunstneres profiler står i rødt.

»Flaget bliver alt for ofte misbrugt af politiske kredse, så man tænker sig om en ekstra gang, inden man bruger det,« synes Pia Möller-Light.

Ud over grafik laver hun lydinstallationer, skulpturer og malerier.

»Jeg har drømt om at blive kunstner, siden jeg gik i folkeskolen i Give. Dengang blev jeg sendt i praktik hos en keramiker, og jeg cyklede rask væk mange kilometer dagligt i 14 dage for at komme derhen,« fortæller hun.

Siden har hun beskæftiget sig med lidt af hvert: været på kagefabrik, været guide i Kroatien i perioder i 12 år, været servitrice og folkeskolelærer. Hun kan også spille musik.

Da hendes to børn var flyttet hjemmefra, besluttede hun, at nu skulle det være. Hun tog orlov fra Jellebakkeskolen.

»Hellere fortryde det end fortryde, at man aldrig prøvede,« som hun siger og føjer til: »Det er det bedste, jeg har gjort.«

Hvad der er kommet ud af det, kan du se indtil 3. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

På mandag kan man igen købe billet til en AFG-kamp

Annonce