Annonce
Aarhus

Fordele og ulemper som single i coronatid: Hudsult og selvindsigt

Pia Loulou er forfatter, journalist og coach. Hun hører fra flere singler, at selvisolationen giver hudsult efter kram og nærvær. Mens andre nyder at være hjemme uden følelsen af at gå glip af noget. Privatfoto
Fraværet af andre mennesker under coronakrisen kan være en lejlighed til at lære sig selv bedre at kende, mener Pia Loulou, der har skrevet flere bøger om livet som single.
Annonce

EBELTOFT: Da Pia Loulou inden dette interview skrev ud i nogle af hendes facebookgrupper, hvor singlekvinder kan møde nye veninder, kom der mange tilbagemeldinger.

For udfordringerne som single i en coronatid kan være mange.

- Mange har normalt ikke noget imod at bo alene. De fleste har et socialt liv og et job og får derfor behovet for social kontakt opfyldt. Nogle vil måske gerne have en kæreste, men det fylder ikke så meget. Når så det sociale liv bliver afskåret, kan det lille savn af en kæreste blive forstørret, forklarer hun.

For det kan være en ensom tid som single.

- Flere har hudsult, og det er ikke så meget sex, men mere kram fra familie og venner, de savner. Man mangler at snakke face to face, understreger hun.

Pia Loulou

Pia Loulou er forfatter, journalist og coach.

Hun har skrevet bøgerne "Elsker mig for evigt" (med psykolog Mette Holm) og "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd".

"Elsker mig forevigt" genudkommer om kort tid. Den kan også lånes gratis på e-reolen.

Annonce

Legalt at gå glip

Men der er også fordele ved selvisolationen, mener Pia Loulou.

- For andre er det lidt en lettelse ikke at mærke et pres om socialt liv. Det er helt legalt at blive hjemme og slappe af. Man behøver ikke føle, at man går glip af noget, for alle andre er også hjemme. En anden skrev også, at det var nemmere at acceptere, at man er single, for nu var der ikke mulighed for at gøre noget ved det. Det kan være en pause fra at skulle finde en date, fortæller hun.

Hendes råd er at udnytte denne periode til at finde ro i sit eget selskab.

- Det er en supergod chance for at lære sig selv at kende, når der ikke er andre til at farve én med deres mening om, hvad man skal med sit liv. Nu er der mulighed for at mærke, hvad er det, jeg vil og længes efter?, siger Pia Loulou, der også fremhæver meditation som en måde at tackle ensomheden på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Aarhus indfører corona-restriktioner, tester og vil bremse smittespredning i det somaliske miljø

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Nye tal: Tre ud af fire nye coronasmittede i Aarhus sidste uge har somalisk baggrund

Annonce