Annonce
Østjylland

Huller i motorvejen gav lang kø på E45

Huller i vejen giver kø på motorvejen. Arkivfoto

Skanderborg: Et akut opstået problem med asfalten i sydgående retning på E45 ved Skanderborg giver søndag eftermiddag kø. Det oplyser Vejdirektoratet.

Ved 14-tiden må bilister på strækningen forvente forlænget rejsetid på op til 40 minutter, lyder det.

- Det skyldes store slaghuller i vejen. Vi har vurderet, at det skulle repareres med det samme af hensyn til sikkerheden, fortæller Nicholas Petersson fra Vejdirektoratet.

Han oplyser, at sådanne huller kan opstå ret hurtigt, og at vejret kan være med til at få asfalten til at løsne sig, hvilket kan give dybe og store huller.

- Det er selvfølgelig et uheldigt tidspunkt, for der er en del biler på vejene i dag. Jeg vil opfordre til, at man tjekker ens rute, inden man kører ud, siger han.

Vejdirektoratet forventer, at trafikken vil være normal igen omkring klokken 16.30.

Annonce

OPDATERET: Vejdirektoratet oplyser, at man er blevet færdig med vejarbejdet og at trafikken igen skulle glide normalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce