Annonce
Østjylland

Hummerne er det lokale »guld« på Anholt

<p>Ah! Herlige hummere. Pressebillede</p>

Hvert år besøges Anholt af ca. 60.000 turister. Mange af dem er stamturister i øens omkring 350 sommerhuse, men der er også mange førstegangsbesøgende - på campingpladsen, på Anholt Kro og hos øens bed and breakfast-værter.

At øen midt i Kattegat har stor tiltrækningskraft på turister er ganske naturligt. Anholt er med sine fine badestrande og stejle skrænter mod vest - og ikke mindst Ørkenen mod øst - et dansk naturparadis af de helt store. Det er der andre end de knap 150 fastboende, der har fundet ud af.

Restauratør Klaus Jensen styrer børnenes krabbevæddeløb. ?Pressebillede

Turistsæsonen begynder for alvor i uge 28, topper i uge 30 - og varer derefter to-tre uger frem.

Gratis forsmag på aftenens bedste forret ? hummersuppe. ?Pressebillede

Der er altså tale om en ret komprimeret turistsæson, og i de seneste år har man på Anholt derfor forsøgt at udvide sæsonen - at få turisterne til at ankomme tidligere, allerede når skoleferien begynder.

Ah! Herlige hummere. Pressebillede

Et af tiltagene har været tre Hummerdage, der i år blev holdt for tredje gang.

»Det lokale guld« kalder anholterne jomfruhummeren, og hummerdagene har haft en mærkbar virkning på antallet af turister i forsæsonen. Flere og flere sejlere, campister og sommerhusejere har rykket ferien frem for at opleve fejringen af jomfruhummeren.

I løbet af de tre Hummerdage kan øens gæster selvsagt få serveret forskellige hummerretter på øens restauranter, men der er også masser af andre aktiviteter, bl.a. foredrag, salgsboder, ølsmagning og undervisning i surfing. Desuden kan børn og legesyge voksne deltage i sjove og anderledes konkurrencer, bl.a. krabbevæddeløb og hønseskidningslotteri.

Restauratør Klaus Jensen, der sammen med sin kone Anja Søndergaard driver restaurant »Al'got« på havnen på Anholt, er primus motor på hummerdagene.

»Henover de tre år, vi har afviklet hummerdagene, kan vi mærke en tydelig fremgang i antallet af turister. Ikke eksplosivt, men stille og roligt. Man kan ikke opbygge en tradition på et år eller to. Men hvor det førhen næsten udelukkende var unge og bedsteforældre med børnebørn, der ankom tidligt på sæsonen, så er turistskaren nu mere varieret. Der er flere børnefamilier,« siger han.

Klaus Jensen forventer besøg af endnu flere turister til næste års Hummerdage. Om et år er hummerarrangementet på Anholt en del af Europæisk Gastronomiregion 2017 - og bliver dermed markedsført både nationalt og internationalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

Annonce