Annonce
Navne

Hun er drevet af fortællelyst

Stine Spedsbjerg har et trofast publikum som følger hendes tegneserie på StineStreger.dk. Næste weekend tegner hun sine oplevelser under dette års NorthSide festival. Foto: Axel Schütt

Tegneren Stine Spedsbjerg er elsker at tegne og fortælle historier. De to ting bliver spundet sammen på humoristisk vis på StineStregen.dk.

Mere end 16.000 gæster kigger hver måned forbi tegner Stine Spedsbjergs blog StineStregen.dk for at følge med i tegnerens hverdagsbetragtninger fra hendes eget liv.
Den 32-årige århusianer har siden 2008 opbygget en trofast fanskare og flere og flere får øjnene op for hendes enkle og sjove tegninger.
Til den netop overståede tegneseriefestival Copenhagen Comics var Stine Spedsbjerg indtillet til prisen Ping i kategorien »Bedste danske nettegneserie«, en pris hun vandt tilbage i 2010, da den hed Comics.dk-prisen.
»Det er fantastisk at få ro fra folk, som ved noget om tegneserier og interesserer sig for mediet,« siger Stine Spedsbjerg, der også sidder i bestyrelsen i Dansk Tegneserieråd, og var repræsenteret, da museet Gl. Holtegaard lavede en tegneserieudstilling i slutningen af 2012.
Hun har altid tegnet og lysten til at blande tekst og tegninger kom allerede til udtryk i folkeskolen, hvor en af hendes første stile var illustreret.
»Det virkede naturligt for mig og de bøger, jeg synes var sejest at læse, var helt klart dem, hvor der både var tekst og billeder. Jeg elskede at læse og var den største bogorm, men jo flere billeder jo bedre. Derfor var det underligt for mig, at det måtte man ikke i skolen, fordi det var fjollet,« siger hun.
Annonce

Uddannelsen åbnede døre

Men inden hun sprang ud som tegner, var hun en tur om en privatuddannelse som dameskrædder i Ny Munkegade for at få sin lyst til det kreative stillet.
»Men det var mere produktion, end det var kreativitet, så det var lidt hårdere end jeg havde regnet med. Man kunne ikke bare sidde og tegne og snakke farver,« siger hun med et glimt i øjet.
I stedet søgte hun ind på Danmarks Journalisthøjskole, hvor hun blev færdiguddannet i 2009.
Hurtigt fik hun job i reklamebranchen, hvor blandt andet bloggen StineStreger.dk var med til at bane vejen som et effektivt cv. Indtil hun i marts startede som selvstændig har hun arbejdet på tre af byens store reklamebureauer. Lige nu er kontoret en lille lejlighed i midtbyen på 50 kvadratmeter, som hun deler med sin kæreste, der i øjeblikket er ved at læse til eksamen på lægestudiet, samtidig med at han er ph.D.-studerende.
Annonce

Broderede streger

Stine Spedsbjergs kreative evner kom på en prøve, da hun blev spurgt, om hun ville designe en limited edition af de cylinderformede højttalere fra Libratone. Temaet var eventyret om Tommelise og Stine Spedsbjerg broderede sine tegninger på højttalerne live under en messe i Milano.
»Da jeg havde fået den geniale idé, at motivet skulle sys, måtte jeg lige ind at tjekke en helt masse You.tube-videoer og ringe til én i mit netværk, der indimellem underviser i broderi. Jeg tror, det er en evne jeg har, at jeg tænker, det kan da ikke være så svært og først bagefter går det op for mig, hvad det er, jeg har rodet mig ud i,« siger Stine Spedsbjerg og griner.
Højttalerne er til salg på ebay, hvor pengene fra salget går til UNICEF.
Annonce

Morfar tegnede ænder

Tegneren har boet i Aarhus siden 2000 og stammer fra Askov ved Vejen. Interessen for at tegne stammer ikke fra hendes forældre.
»Men min morfar tegnede meget, da han var ung. Det var meget naturrealistiske tegninger, fx tegnede han ofte ænder, fordi han var vild med naturen. Så det kan godt være, at det har været med til at gøre det mere lovligt, at voksne godt må tegne,« siger Stine Spedsbjerg, der har en yngre søster.
Når hun ikke tegner, flyder kreativiteten ud gennem hæklenålen, og den lille krukkehave på altanen bliver passet og plejet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce