Annonce
Sport

Hun kan blive Danmarks næste løbedronning: Men jeg bliver ikke den nye Sara Slott - jeg bliver Martha Rasmussen

Tidligere i juli satte Martha Rasmussen også personlig rekord på 400 meter distancen uden hække. Det foregik i tyske Mannheim, hvor hun vandt de 400 meter både med og uden hæk. Arkivfoto: BEAUTIFUL SPORTS/R. Schmitt
Favoritdisciplinen er den samme som Sara Slott Petersens foretrukne og parallellerne er til at få øje på. Men 19-årige Martha Rasmussen bliver ikke den nye Sara Slott, for hun har sin egen rejse og sin egen måde at gøre tingene på - og i denne weekend løber hun U20-EM i Tallinn, hvor der er medaljer på højkant.

ATLETIK: Martha Rasmussen. Husk navnet, skriv dig det bag øret, væn dig til det. For det er meget muligt fremtidens store atletiknavn.

Den 19-årige hækkeløber er nemlig et funklende talent på atletikscenen. Både herhjemme og i Europa. Hun er allerede tre gange blevet dansk mester i disciplinen 400 meter hæk, som Sara Slott Petersen i mange år har været Danmarks ubestridte dronning af.

I denne weekend løber Martha Rasmussen så U20-EM i Estland, og her er der lagt i kakkelovnen til en medalje for den unge hækkeløber, der til daglig løber i Aarhus 1900.

Annonce

- Jeg håber på, at jeg kan få en podieplads. Jeg ligger rimelig godt i svinget og er seedet treer, så det skulle være muligt. Så det er helt klart det, der er mit mål, fortæller Martha Rasmussen.

Fed men hård sæson

Allerede i 2018 vandt Martha Rasmussen sit første danske mesterskab på 400 meter hæk, og de seneste år har Aarhus 1900-løberen bare været inde i en rigtig god udvikling. Denne sæson har da også været rigtig god for hende med masser af vundne stævner på 400 meter distancen, med og uden hæk.

- Jeg har løbet rigtig stærkt, og der har været enormt mange udenlandske konkurrencer, jeg har været til. Så det har været enormt sjovt og fedt at skulle rundt hele tiden, kommer det fra Martha Rasmussen.

Martha Rasmussens blå bog

  • Navn: Martha Danneskjold Rasmussen
  • Alder: 19 år, født 10. juli 2002
  • Forhenværende verdensmester i diskodans
  • Træner: Mikkel Larsen, der også træner Sara Slott Petersen og Kojo Musah
  • Personlige rekorder: 58.10 (400 meter hæk), 54.72 (400 meter)
  • DM-titler: 400 meter hæk (2018, 2020, 2021)

De mange udenlandske konkurrencer har bragt den 19-årige hækkeløber til Oordegem i Belgien, Karlstad i Sverige, Stara Zagora i Bulgarien, Genève i Schweiz, Mannheim i Tyskland og nu altså Tallinn i Estland - en udvikling, der også har medbragt nye og anderledes udfordringer.

- Men det har jo også været hårdt, det der med at man skal flyve frem og tilbage og restituere ovenpå en flyvetur, samtidig med at du sætter dig op til at løbe hver evig eneste weekend. Det har været hårdt og fedt på samme tid, påpeger Martha Rasmussen.

Annonce

Træningsmakker med Sara Slott

I cirka to år har Martha Rasmussen trænet i samme gruppe som dansk atletiks helt store profil de seneste år Sara Slott Petersen, et samarbejde som absolut har være givtigt for den unge atlet.

- For mig er hun jo den 'gamle' i gruppen, så på den måde er hun en, man ser rigtig meget op til. Hun har givet mig sindssygt meget på intervaller og træning, fordi hun er en, man har så meget respekt for og synes er sindssygt sej. Så man vil jo gerne blive lige så god som hende en dag, fortæller Martha Rasmussen.

Efter årets olympiske lege i Tokyo stiller Sara Slott Petersen dog pigskoene på hylden efter en lang og flot karriere, hvilket naturligvis ærgrer Martha Rasmussen.

- Jeg er også enormt ked af, at hun stopper sin karriere efter OL, for nu har jeg lige pludselig ikke hende at kunne sparre med.

Annonce

Har sin egen rejse

Med samme disciplin, samme træningsgruppe og samme træner - Mikkel Larsen, der i øvrigt også træner rekordsprinteren Kojo Musah - er parallellerne til Sara Slott Petersen svære at ignorere.

Men sammenligningerne med den 15 år ældre træningsmakker kan Martha Rasmussen dog fint abstrahere fra.

- Jeg synes jo, at Sara er enormt sej, men det her er jo min rejse. Og vi er to vidt forskellige personer både kropsmæssigt, og hvordan vi gør tingene. Men man skal jo også tage det som en kompliment, når man bliver kaldt den nye Sara Slott. Og det gør jeg også.


Jeg vil jo også gerne sætte mit præg på atletikken, ligesom Sara Slott har gjort det.

Martha Rasmussen, 400 meter hækkeløber


- Men jeg ved også med mig selv, at jeg ikke bliver den nye Sara Slott. Jeg bliver Martha Rasmussen, fordi jeg har min egen rejse og min egen måde at gøre tingene på, påpeger Martha Rasmussen.

Annonce

Erfaring fra dans brugbar

Følger man med i diskodans, kender man måske allerede navnet. Som 14-årig blev hun nemlig verdensmester, mens hun også vandt en sølvmedalje i konkurrence med 150 startende dansere. Og erfaringerne fra diskodansen er ikke gået tabt.

- Det er selvfølgelig to vidt forskellige sportsgrene, så på det træningsmæssige har det ikke gjort så meget. Men mindsettet og forståelsen for, hvor meget træning, vilje og fokus på målet det kræver at blive den bedste, har jeg kunnet tage med mig, fortæller Martha Rasmussen.

Men det er ikke kun de mentale erfaringen fra tilværelsen som diskodanser, som Martha Rasmussen har kunnet gøre brug af som hækkerløber.

- Det har også givet mig det, at jeg har en rigtig god motorik. Så det der med at skifte ben i hækkeløb, har jeg ikke haft så mange problemer med. Jeg har stadig et favoritben, men jeg har ikke problemer med at skifte. Og jeg lægger mærke til mange ting, eksempelvis hvis en fod er slatten, så mærker jeg det med det samme.

Fredag løb Martha Rasmussen indledende heat i Estland. Her blev det til en klar sejr i tiden 58.82. Det 19-årige løbetalent er dermed klar til semifinalen, der løbes lørdag, mens finalen først finder sted søndag.

Annonce
Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Spildevand i havnebassin: - Vandkvaliteten er på et niveau, hvor jeg ikke vil anbefale, man bader

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Aarhus

Aarhusregionens kulturinstitutioner udvalgt: Million-indsprøjtning skal kick-starte vigtigt erhverv

Alarm 112

Tre personer kæntrede i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen sejlede til undsætning

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Rindom sætter OL-guldkurs efter seks sejladser

Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

OL

Mens du sov: Håndboldherrer snupper ny storsejr i morgenseance ved OL

AGF

Svensker trænede tirsdag med AGF for første gang: - Han kan spille kampe lige med det samme

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Alarm 112

Kørt på skadestuen: 62-årig mand i kørestol blev påkørt af personbil

Annonce