Annonce
Aarhus

Hun sætter motiver fra Aarhus på lærredet

Helle Guldsten Hansen hænger billeder op i Ridehuset. Clemens Bro og rådhuset er med på lærrederne. Foto: Hans Petersen

Helle Guldsten Hansen og 45 andre viser deres kunst i fire dage Ridehuset i Aarhus.

AARHUS: Hun går rundt i byen og finder motiver, der ender på lærredet.

Helle Guldsten Hansen laver især kunst fra Aarhus. Hendes trang til tegning, som hun har dyrket siden hun var barn, fornægter sig ikke i værkerne. Motiverne er ofte kendte bygninger, men lavet i en kunstnerisk sammenhæng og en slags stregtegning med baggrundsfarver.

Fra torsdag kl. 16 og til på søndag kan hendes og 45 andre kunstneres værker opleves i Ridehuset i Aarhus. Lions Aarhus Sct. Clemens står bag, og det er syvende gang, klubben lægger kræfter i sagen for at skaffe penge til velgørende formål. Sidste år blev det til 125.000 kroner til fordeling.

Helle Guldsten Hansen giver virkelig kunsten en chance nu. Den 56-årige kvinde har netop sagt sit job som social- og sundhedsassistent i Aarhus op for at bruge tiden på at lave kunst.

I Skanderborg har hun sit Galleri Mossøhus på Vædebrovej, og der er så god gang i salget lige nu, at hun vil prøve sig selv af.

- Jeg kan lide job og kolleger, men det er hårdt at arbejde med syge mennesker. Kombinationen med det smukke i kunsten har været en fin balance. Her har jeg et mentalt rum, hvor jeg kan være mig selv, siger Helle Guldsten Hansen, der har været optaget af den orange farve, siden hun flyttede til Aarhus fra Odense i 1986.

- Turen ind langs kysten var så smuk, og vandet har jeg stadig i Skanderborg, siger hun, der har en fireårig uddannelse fra Århus Kunst Akademi i Vestergade og har været med på en censureret udstilling ved H. C. Andersen-festivalen.

- Jeg er glad for Aarhus, og første gode indtryk fik jeg, når jeg kørte i bus. Chaufførerne sagde altid "farvel". Det kunne de ikke finde på i Odense, siger hun.

Annonce

Alletiders Kunst

Ridehuset, Vester Allé, Aarhus. Udstillingen "Alletiders Kunst".Fernisering torsdag 9. november kl. 17 med tale af pressechef Peter Vestergaard fra Europæisk Kulturhovedstad 2017. Sidste dag søndag 12. november. Åbningstider: Torsdag 16-19, fredag, lørdag og søndag 11-18.

Entre 50 kr.inklusive katalog. Børn i følge med voksne gratis.

Venteliste

- Der er rift om at være med på "Alletiders Kunst". Fire af udstillerne er blevet syge, men vi havde en venteliste på 14, så nogle af dem er kommet med. Vi er blevet en god tradition i byens kunstliv, siger Per Hougaard Enevoldsen fra Lions-klubben. Den har 26 medlemmer, og de er også med i det store Århus Kræmmermarked og et par andre aktiviteter.

- Vi hjælper alle til, så undertiden kan vi gøre udstillingen i Ridehuset klar på en dag. Der er meget arbejde. Vi stiller blandt andet skillevæggene op og står selv for salg af kaffe og kage, siger Per Enevoldsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce