Annonce
Debat

Hun vil jo altid være fars pige

Lars Svendsen, skribent og foredragsholder

"Stort tillykke til den stolte far. Hvorfor er det, at den plads op ad gulvet betyder så meget for fædre? Blot til refleksion."

Sådan spurgte en af mine kvindelige Facebook-venner i en kommentar til en tekst og foto, jeg havde slået op inde på det sociale medie. Fotoet viste mig i færd med at føre min datter Jo op ad kirkegulvet, da hun for nylig skulle vies til sin Adam. I den tilhørende tekst havde jeg skrevet noget med "den stolte far fører her datteren op til alteret."

Spørgeren, som altså gerne lige ville reflektere over optrinnet, har set og stået i noget tilsvarende snesevis af gange før - hun er nemlig provst for Søndre Provsti. Og hendes spørgsmål fik så også mig, som var i situationen for første og eneste gang, til efterfølgende at reflektere over den tur op ad kirkegulvet med den hvide brud ved min venstre arm.

For ved Gud, hvor var jeg stolt. Og tro mig: Det betød SÅ meget for mig!

Provsten, som man må formode har viet masser af brudepar, har øjensynligt ved de lejligheder registreret, at brudens fars tur med datteren op mod alteret betyder noget ganske særligt for den gamle. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at hun har ret. Det gjaldt i hvert fald for mig.

Da vi stod i våbenhuset, min datter og jeg, sagde jeg til hende lige inden dørene blev slået op: "Nu går vi langsomt, nyder øjeblikket, og smiler helt op til ørene."

På billeder, som jeg efterfølgende har set af vores kirkegulvs-spadseretur, smiler min datter det yndigste smil og ser både smuk og glad ud - mens jeg, hendes far, ikke viser antydning af smil, men ser meget koncentreret og alvorsfuld ud.

Så jo, den plads op ad kirkegulvet betyder rigtig meget, fru provst. Det er jeg i hvert fald et bevis på. Jeg ville have smilet, og jeg var stolt og glad, men jeg var øjensynligt altså også meget tænksom og alvorsfuld.

Hun er et søndagsbarn, hun er et ønskebarn - og hun er vores eneste barn. Der findes i titusindvis af dejlige døtre, men jo ingen så pragtfuld som vores. Hun har givet os så mange dyrebare minder gennem sit 29-årige liv, og vi har aldrig - som i aldrig - haft ét eneste problem med hende. Hun er ekstremt målrettet, har taget en fabelagtig uddannelse og er med et fantastisk job kommet mere end godt i vej. Desuden har hun altid været meget omgængelig, fyldt med empati og har venner i hobetal.

Det er i dét lys turen op ad kirkegulvet skal ses. Den sidste tur, hvor far går med sin lille pige ved hånden. Det er godt nok 10 år siden, hun flyttede hjemmefra, men i ånden og i overført betydning var det lige nu, at faderen gav sin datter væk til en anden mand.

Og dér oppe ved alteret stod gommen, Adam, sammen med sin best man og ventede. Han ikke kun lignede, men var en adonis i sin mørkeblå smoking og blanke laksko, med sit kraftige mørke, velsiddende hår og pragtfulde smil. Den ultimative drøm om en ægtemand. Fuld accept og ingen indsigelser fra min side over, at min datter i dette øjeblik tilvalgte dette mandfolk på bekostning af et fravalg af gamle, brugte, helskaldede mig.

De skal nu leve sammen i lyst og i nød, i medgang og i modgang, lige til døden skiller dem ad. Det får de let ved, for de passer sammen som sjældent set mage.

Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre mand til min datter end Adam - og jeg er sikker på, at han vil give hende et fantastisk liv. Men når det så er sagt må jeg også sige, at alle hans kvaliteter ufortalt, så er han trods alt kun en fremmed mands søn - mens hans hustru til evig tid vil være fars pige!

Hun er et søndagsbarn, hun er et ønskebarn - og hun er vores eneste barn. Der findes i titusindvis af dejlige døtre, men jo ingen så pragtfuld som vores.

Lars Svendsen, Skribent og foredragsholder
Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Henrik husker da bugten var fuld af fisk: Nu må han rejse langt efter dem

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Debat For abonnenter

Stiften mener: Ikke flere corona-restriktioner, lad fornuften klare resten - og hjælp så de erhverv, som lider

Aarhus

Cykelbuddet Emma giver drengene baghjul: Derfor er hun så hurtig

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Aarhus

Jul i pandemiens skær: Træet blev tændt med coronapas og uden fællessang

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus For abonnenter

Enhedslistens store stemmesluger: Vi skal have grøn, kollektiv trafik - og erhvervslivet skal betale regningen

Annonce