Annonce
Østjylland

Hun vil lede vejen fra protestskole til friskole

Lone Krarup bliver boende i Horsens, hvor hun senest har arbejdet som leder af Horsens Kommunes aktivitets- og samværstilbud for voksne handicappede og sindslidende. Foto: Kim Haugaard

Lone Krarup er rykket ind på lederkontoret på Randlevskolen.

Annonce

Odder: Hun har stor respekt for de forældre, som i 2011 startede Randlevskolen efter en forgæves kamp mod lukning af den kommunale skole. Men Lone Krarup er også glad for, at friskolen ude på landet i dag er meget andet end en protestskole.

- Selvfølgelig skal jeg kigge stedet an, og det sker i stor respekt for dem, der startede skolen. Mit foreløbige indtryk er nu helt klart, at Randlevskolen i dag lever sit eget liv som et lokalt tilbud fuldt på højde med folkeskolerne. Randlevskolen satser bare lidt mere på dannelse end på tal og tests, og det passer mig godt, siger den 56-årige leder, som tiltrådte 1. oktober.

Hun afløser Per Nielsen, som har været borte fra skolen i et stykke tid på grund af sygdom. Han var i skolens seksårige liv allerede leder nr. to, men det bekymrer ikke Lone Krarup. Hun regner med at blive på skolen i mange år.

- Jobbet som leder her er mit drømmejob, idet skolen ser ud til at rumme det bedste fra folkeskolen: forandringsparathed og inklusion. Men bestyrelsen her synes også at ville en masse af de måske lidt glemte værdier så som dannelse og relationer mellem lærere, elever, forældre og i dette tilfælde også børnehavebørn, siger Lone Krarup, der bor i Horsens, hvor hun har arbejdet som både folkeskolelærer, leder af Ungdomsuddannelserne (STU) og i de sidste syv været leder af Horsens Kommunes aktivitets- og samværstilbud for voksne handicappede og sindslidende.

Der er så mange ting, der tiltaler mig med Randlevskolen. Bl.a. det faktum at vi er en lille organisation med kun 13 kolleger.

Lone Krarup, skoleleder Randlevskolen
- Der er så mange ting, som tiltaler mig ved Randlevskolen. Bl.a. det faktum, at det er en lille organisation med kun 13 kolleger, siger Lone Krarup. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Sagde sit job op

Det job skippede hun i februar i år - uden at have et andet på hånden.

- Jeg smækkede ikke med døren, men jeg savnede børnene og kontakten til andre skolelærere. Samtidig kunne jeg, takket være nære relationer til mange folkeskolelærere, fornemme at der i disse år foregår en masse ting derude, som jeg er nødt til at lægge afstand til. Så jeg søgte faktisk ingen jobs, før det her dukkede op, fortæller Lone Krarup, der kalder sig selv privilegeret, fordi hun kunne sige sit job for at vente på det rigtige lederjob. Det gjorde, at hun slet ikke var i tvivl, da hun så stillingsopslaget.

- Der er så mange ting, som tiltaler mig ved Randlevskolen. Bl.a. det faktum, at det er en lille organisation med kun 13 kolleger, hvoraf de fem er medarbejdere i vores børnehave. Med kun 23 børn i børnehaven og 84 på skolen regner jeg bestemt med at lære dem alle at kende. Ja, allerhelst ser jeg, at elevtallet når op på 100, for det skal jo også være en enhed, som kan supplere sig selv, siger hun og fremhæver sammenlæsning på de forskellige trin som en klar fordel. Sammenlæsning vil sige, at elever i henholdsvis indskolingen, på mellemtrinet og i udskolingsklasserne tre dage om ugen har fælles undervisning på niveaudelte hold. Det sikrer, at alle børn bliver udfordret på det niveau, de nu engang befinder sig.

- Det giver også børnene en stor social kompetence, fordi de ikke kun omgås jævnaldrende. Og så er vi vel tilbage ved dannelse, siger Lone Krarup, der med sin lederuddannelse også ser frem til med tiden at få lavet nye og bæredygtige aftaler med de ansatte, som sikrer skolens drift i fremtiden.

- Randlevskolen blev startet med kampånd og i protest. Nu skal vi til at tænke mere fremadrettet, siger hun.

- Jobbet som leder her er mit drømmejob, idet skolen ser ud til at rumme det bedste fra folkeskolen: forandringsparathed og inklusion, siger Lone Krarup. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce