Annonce
Østjylland

Hund og hund imellem: Schæfer snusede sig frem til forsvunden hund

Lexi og Nova, henholdsvis redningshund og forsvundet hund. Privatfotos
Den 8-årige schæfertæve Lexi og dens ejer Tove Grove Rasmussen tilbød at hjælpe fortvivlet familie - og fandt savnet hund viklet ind i buskads og i live efter to døgn.
Annonce

MESBALLE: Lørdag 2. november mødte et par uventede gæster op på træningsbanen i Mesballe.

To døgn tidligere var deres hund stukket af under luftning, og efter en resultatløs eftersøgning og mange kald, mødte de nu op hos Schæferhundeklubbens Kreds 21 i Djursland, for at spørge om nogen måske havde set deres hund.

Svaret var desværre et nej, men klubbens revisor, Tove Grove Rasmussen, tilbød at tage sin otte år gamle schæfertæve Lexi på eftersøgning i et forsøg på at spore sig frem til den bortløbne hund, fire år gamle Nova.

Tove (til venstre) og Novas lykkelige ejere. PR Foto
Annonce

Næse for spor

Ejerne fandt den genstand med mest mulig duft af Nova, det var hundens tæppe, og gav det til Tove og Lexi på det sted, hvor Nova var stukket af.

Herefter fulgte en tur, der bedst kan beskrives som "ikke den mest fremkommelige". Meget anderledes og efter meget ældre spor end de Lexi og Tove normalt går i deres træning.

Efter at have krydset hegn og buskadser i en halv time, førte schæferen sin fører ned på en eng i vand, hvor selv de mest sejlivede gummistøvler måtte give op.

Men Lexi gav ikke op. Hun havde fært. Schæferen fortsatte i stedet målrettet arbejdet frem til kanten af engen til en bevokset skrænt. Og der var Nova.

Viklet ind i buskadset og med benene strittende ud til alle sider. Udmattet og kun i stand til at svare på familiens kald med nogle svage grynt.

Annonce

Lykkelig oplevelse

Selvom ejerne flere gange tidligere havde været tæt forbi samme skrænt i eftersøgningen efter Nova, havde familien ikke kunnet høre hundens svage svar på deres kald.

Men nu kunne Lexi og Tove endelig komme helt tæt på og både se og høre Nova - og få hende fri.

Der fortælles ofte om de bedrifter schæferhunde er i stand til at løse. Oplevelsen fra Mesballe var en god oplevelse - ikke mindst for Tove og Lexi og Ea, Bastian, Kent, Ninna og Nova.

Til trods for at Nova havde kæmpet i mange timer for at komme fri af buskadset, så var hun rimelig frisk og uden mén, da hun endelig kom fri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce