Annonce
Østjylland

Hunden Molly løb hjemmefra - ti måneder efter blev hun fundet igen

Dyreværnets adfærdsbehandler Nina Amdi med hunden Molly, som har været løbet væk hjemmefra i ti måneder. Foto: Hans Jørgen Riis/Dyreværnet

Det var et skræmt lille pjevs af en hund, som for en uge siden blev indfanget og indleveret til Dyreværnet. Hunden viste sig at hedde Molly, og den havde været væk hjemmefra i ti måneder. Nu søger Molly et nyt hjem.

ØSTJYLLAND: Efter at have været på afveje i ti måneder blev hunden Molly fundet ved en holdeplads for vognmænd i Horsens.

Kort efter at være flyttet ind hos sin nye ejer i marts 2018, løb den lille hunhund, som er en dansk-svensk gårdhundeblanding, væk hjemmefra, fortæller Dyreværnet i en pressemeddelelse.

Det skulle tage ti måneder, før Molly igen fik tag over hovedet.

I den seneste tid er Molly blevet observeret flere gange omkring DSV i Horsens. Her har hun angiveligt levet af madrester eller andet, som hun har kunnet finde på sin vej.

Men Molly var sky og ikke til at komme i nærheden af, lød det fra nogle af de chauffører og borgere, der havde lagt mærke til hende igennem noget tid.

Annonce
Molly løb væk hjemmefra 8. marts 2018. Nu er hun fundet og leder efter ny familie. Foto: Hans Jørgen Riis/Dyreværnet

Molly gik i fælden

Det var først, da dyrevenlige frivillige opsatte en hundefælde, at det lykkedes at få den bortløbne vovse indfanget. Så snart Molly var gået i fælden blev hun hentet og siden fredag 18. januar, har hun samlet kræfter på Dyreværnets internat i Kolding.

Her har Molly været ved dyrlæge, og er blevet overdynget med omsorg.

- Dyr har en utrolig evne til at tilpasse sig. Molly har måske levet af mad, hun har fundet ved DSV. Det er ikke til at sige. Men vi kan i hvert fald konstatere, at hun ikke er underernæret, udtaler Dyreværnets udrykningsleder og hundeadfærdsbehandler Nina Amdi.

Hun fortæller, at Molly er løsnet meget op, siden hun ankom til Dyreværnet Jylland i Kolding.

Adfærdsbehandler Nina Amdi med Molly, der har klaret sig selv de seneste ti måneder, inden hun blev indfanget af frivillige dyrevenner. Foto: Hans Jørgen Riis/Dyreværnet

Ny ejer søges

Mollys ejer kan af personlige årsager ikke tage hende tilbage, så nu skal den to og et halvt år gamle hund bortadopteres til en ny familie gennem Dyreværnet.

- Det vigtige er nu, at vi hurtigt finder en ny familie til Molly. Hun skal ud i et hjem, hvor man har forståelse for, hvad hun har været igennem. Og det er jeg sikker på, at vi sagtens kan finde til hende, lyder det fra Nina Amdi.

Man kan læse meget mere om Molly på www.dyreværnet.dk, hvor hun nu er lagt til adoption.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce