Annonce
Østjylland

Hurra: Bofællesskab er tættere på målet

Tre venner og naboer står bag tankerne om at lave Bofællesskabet Bendixminde i den såkaldte Bendixminde-udstykning i den vestlige del af Odder. Nu er en grund sat til salg, og flere firmaer har vist interesse for at lege med. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Kommunen har støttet planerne om en ny bo-form med fælleshuse og individuelle boliger i den vestlige del af Odder.

Odder: Folkene bag Bofællessskabet Bendixminde jubler, efter at Odder Kommune har sat en stor grund til salg.

- Vi er begejstrede. Vi kan se, at de drømme og ønsker, vi havde for bæredygtighed, indgår centralt i udbudsmaterialet. Det er spændende, at flere begynder at tænke bofællesskabstanker; hvordan kan vi komme ud af hamsterhjulet, dele med flere og eje mindre selv, siger Jens Bruun Larsen.

Byrådet besluttede tidligere på ugen at sætte en storparcel i Bendixminde-området til salg. Køberen skal udover boliger lave fælleshuse, væksthuse, værksteder mv. på ejendommen. I udbudsmaterialet bliver der direkte henvist til det projekt, man kan se på www.bofællesskabet-bendixminde.dk.

Annonce

Men kommunen understreger, at der også er mulighed for at lave andre projekter, der satser på bæredygtighed. En del virksomheder har dog allerede snakket med Bofællesskabet Bendixminde.

Ideen er, at et privat firma skal købe grunden og siden bygge og sælge boligerne.

Maven er rolig

- Vi er blevet kontaktet af flere firmaer og har haft en rigtig god dialog med dem. Vi har helt ro i maven, der skal nok komme nogle gode bud ind. Vi vil gøre alt for at hjælpe alle dem, der henvender sig til os, så de kan kvalificere sig bedst muligt. Og så må den med det bedste projekt vinde. Jeg er 100 procent sikker på, at det bliver til noget, siger Jens Bruun Larsen.

Han er en del af en gruppe naboer og venner, som har haft en lang række snakke om, hvordan de kunne gøre deres hverdag bedre. Hente hinandens børn i en travl hverdag, lave fælles mad og dele værktøj og have fællesområder.


Det er spændende, at flere begynder at tænke bofællesskabstanker.

Jens Bruun Larsen


Tankerne blev efterhånden til planer, og under navnet Bofællesskabet Bendixminde blev tankerne sidste år præsenteret for Odder Kommune. De faldt i hak med kommunens planer for udstykningen Bendixminde i den vestlige del af byen. Her skal der laves et boligområde, hvor bæredygtighed og klimahensyn er er væsentlig del.

Annonce

Mange til infomøde

De nye boliger skal holdes i et prisniveau, så boligerne matcher alle aldersgrupper.

- Vi håber, at endnu flere af de unge mennesker, der flytter til byen, vil åbne øjnene for vores projekt. Vi vil gerne have en beboersammensætning, der afspejler samfundet. Vi holdt for nyligt et velbesøgt infomøde med 30 deltagere, og endnu flere var med online, siger Jens Bruun Larsen.

De firmaer, der gerne vil stå for byggeri og salg, skal komme med et tilbud senest 16. november. Foruden en pris skal tilbuddet indeholde et skitseprojekt, og kommunen vil ikke nødvendigvis sælge til den højeste pris. Der vil også blive kigget på kvaliteten af de projekter, der kommer ind.

- Jeg vil gerne rose kommunen for at være oprigtig. Og for den udvikling, Odder har været igennem, også med at blive klimaplus-kommune. Den har taget en seriøs grøn hat på, ikke kun i ord, men også i handling, siger Jens Bruun Larsen.

Annonce

Kan tiltrække folk

Jens Bruun Larsen tilføjer, at bofællesskabet også kan være med til at hente tilflyttere.

- Vi kan se, at der er en lille overvægt udenfor kommunen blandt dem, der abonnerer på vores nyhedsbrev. Der er potentiale til at tiltrække borgere, og det er rigtigt spændende. En del af vores vision og mission er også at prøve at lave en model, der gør det nemmere at lave et bofællesskab. For det er jo ikke nyskabende at lave et bofællesskab, men vi vil gerne lave en 2020-version med FN's verdensmål og bæredygtighed som centrale elementer, siger Jens Bruun Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce