Annonce
Aarhus

Hurtig adgang til Aarhus: Ny Risskov-bydel får letbanestation

Til sommer skal der anlægges en station i Risskov Strandpark til letbanetogene. Foto: Henrik Lund
Beboerne omkring Risskov Strandpark får i fremtiden kort afstand til nærmeste letbanestation. En ny station skal anlægges i to uger i løbet af denne sommer.
Annonce
RISSKOV: I to uger af sommerferien kører der ingen letbanetog gennem Risskov. Årsagen er, at der skal anlægges en ny letbanestation i Risskov Strandpark.
- Vi er nødt til at lukke for trafikken i perioden. Der kommer til at køre en del anlægsmaskiner, fortæller direktør hos Aarhus Letbane Michael Borre.
Letbanestationen bliver anlagt i uge 30 og 31.
Der bliver kort afstand til den nye letbanestation i Risskov Strandpark fra den nye bydel, der anlægges ved det tidligere Psykiatrisk Hospital i Risskov. Også beboerne i stationsgadekvarteret får kort adgang til den nye station. Foto: Henrik Lund
Den kommende letbanestation betyder, at blandt andet beboerne i den nye bydel - der i øjeblikket er ved at blive anlagt på arealerne ved det tidligere Psykiatrisk Hospital - får let adgang til Aarhus og Djursland.
Når hele bydelen er bygget færdig - og det forventes den af være engang i løbet af 2022-23 - er der i alt anlagt 1.200 nye boliger i Risskov.
Andre indbyggere i Risskov - blandt andet de der bor i stationsgadekvarteret - får naturligvis glæde af den kommende letbanestation.
Annonce

Station klar når den er klar

Det er endnu uvist, hvornår passagererne kan stige af og på letbanetogene i Risskov Strandpark. Stationen skal som skrevet anlægges i uge 30-31. Herefter venter de endelige godkendelser fra Trafikstyrelsen.
Hvornår det bliver, har hverken planchef i Midttrafik Ole Sørensen eller direktør i Aarhus Letbane Michael Borre noget bud på.
Mens arbejdet med at etablere den nye station står på, skal passagerer til og fra Djursland og stationerne nordøst for Lystrup skifte i Lystrup og benytte letbanen ad den indre strækning.

Stationer i Risskov

Når den nye station er etableret, er der i alt tre letbanestationer i Risskov. Foruden Risskov Strandpark, standser letbanetogene også ved Vestre Strandallé og Thorsøvej.

Oprindelig havde Risskov station på Grenåbanen, der lå ved indgangen til skoven. Den station blev nedlagt i 1970.

Derudover har der også i to kortere periode været station ved Den Permanente.

Endvidere var der i 1920'erne og 1940'erne en station med navnet Fortevej, som lå meget tæt på Vestre Strandallé og en station ved Grenåve med navnet Grenaa Landevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Far til vuggestuebarn slår alarm: Pædagoger skal straks foran de sårbare over 65 år i køen til en corona-vaccination

Coronavirus

Live: Fødevarestyrelsen afviser at give millioner til corona-minkprojekt

Aarhus For abonnenter

Aarhus Lufthavn har også planer om en jernbane

Annonce