Annonce
Aarhus

Hurtig adgang til Aarhus: Ny Risskov-bydel får letbanestation

Til sommer skal der anlægges en station i Risskov Strandpark til letbanetogene. Foto: Henrik Lund
Beboerne omkring Risskov Strandpark får i fremtiden kort afstand til nærmeste letbanestation. En ny station skal anlægges i to uger i løbet af denne sommer.
RISSKOV: I to uger af sommerferien kører der ingen letbanetog gennem Risskov. Årsagen er, at der skal anlægges en ny letbanestation i Risskov Strandpark.
- Vi er nødt til at lukke for trafikken i perioden. Der kommer til at køre en del anlægsmaskiner, fortæller direktør hos Aarhus Letbane Michael Borre.
Letbanestationen bliver anlagt i uge 30 og 31.
Der bliver kort afstand til den nye letbanestation i Risskov Strandpark fra den nye bydel, der anlægges ved det tidligere Psykiatrisk Hospital i Risskov. Også beboerne i stationsgadekvarteret får kort adgang til den nye station. Foto: Henrik Lund
Den kommende letbanestation betyder, at blandt andet beboerne i den nye bydel - der i øjeblikket er ved at blive anlagt på arealerne ved det tidligere Psykiatrisk Hospital - får let adgang til Aarhus og Djursland.
Når hele bydelen er bygget færdig - og det forventes den af være engang i løbet af 2022-23 - er der i alt anlagt 1.200 nye boliger i Risskov.
Andre indbyggere i Risskov - blandt andet de der bor i stationsgadekvarteret - får naturligvis glæde af den kommende letbanestation.
Annonce

Station klar når den er klar

Det er endnu uvist, hvornår passagererne kan stige af og på letbanetogene i Risskov Strandpark. Stationen skal som skrevet anlægges i uge 30-31. Herefter venter de endelige godkendelser fra Trafikstyrelsen.
Hvornår det bliver, har hverken planchef i Midttrafik Ole Sørensen eller direktør i Aarhus Letbane Michael Borre noget bud på.
Mens arbejdet med at etablere den nye station står på, skal passagerer til og fra Djursland og stationerne nordøst for Lystrup skifte i Lystrup og benytte letbanen ad den indre strækning.

Stationer i Risskov

Når den nye station er etableret, er der i alt tre letbanestationer i Risskov. Foruden Risskov Strandpark, standser letbanetogene også ved Vestre Strandallé og Thorsøvej.

Oprindelig havde Risskov station på Grenåbanen, der lå ved indgangen til skoven. Den station blev nedlagt i 1970.

Derudover har der også i to kortere periode været station ved Den Permanente.

Endvidere var der i 1920'erne og 1940'erne en station med navnet Fortevej, som lå meget tæt på Vestre Strandallé og en station ved Grenåve med navnet Grenaa Landevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce