Annonce
Syddjurs

Hurtig indsats fra ejer var med til at redde badehotel fra flammer

Der gik ild i Kaløvig Badehotel tirsdag omkring kl. 13, hvor gæster fra restauranten måtte evakueres ud. Arkivfoto: Kim Haugaard
Kaløvig Badehotel skal bruge et par dage til at gøre rent efter brand, men åbner igen til weekenden.

SKØDSTRUP: Det kunne have gået helt galt, da der tirsdag ved 13-tiden udbrød brand i et hjørne af en af en bygning på Kaløvig Badehotel ved Skødstrup. Men en hurtig indsats fra ejeren, Søren Dalhof, og hans personale forhindrede ilden i at brede sig, indtil Østjyllands Brandvæsen nåede frem og kunne slukke branden endeligt og lufte ud.

- Jeg sad med en kunde og var ved at planlægge en bryllupsmiddag, da kokken kom rendende og råbte at det brændte, fortæller Søren Dalhof, der driver badehotellet sammen med sin hustru, Tina Olesen.

Badehotellet, der både har værelser, restaurant og butik har ifølge ejeren lige haft en fantastisk påske med mange gæster og servering af fisk og skaldyr på terrassen i det gode vejr. Der var også frokostgæster på besøg tirsdag, men de blev evakueret ud af restauranten, da branden opstod, ligesom man fik kørt nogle biler væk fra huset.

- Ilden havde godt fat omme bagved ved en bagindgang, men vi har et brandberedskab med en slange, som vi rullede ud og begyndte selv at slukke branden. Vinden var ret frisk fra øst, så ilden havde godt fat, fortæller Søren Dalhof.

Ejeren af Kaløvig Badehotel, Søren Dalhof, gik sammen med personale selv i gang med brandslangen og får ros fra brandvæsnet for den hurtige indsats. Arkivfoto: Kim Haugaard

Brandfolk med motorsav

Østjyllands Brandvæsen sendte både en styrke fra Ny Munkegade og tilkaldte frivillige fra brandskolen på Kirstinesminde til at hjælpe med at save taget op med motorsav, så man kunne komme ind og slukke.

- Personalets hurtige indsats var helt sikkert med til at dæmpe ilden, så den ikke nåede at brede sig mere end den gjorde. Det skal de have stor ros for, siger indsatsleder Thomas Jørgensen fra Østjyllands Brandvæsen.

Der var stadig ild i bygningen, da brandvæsenet ankom, og da der samtidig steg røg ud flere steder fra taget og der var røg i køkken og restaurant, frygtede man i første omgang, at ilden havde bredt sig inde under taget.

- Det viste sig heldigvis, at der ikke var ild under taget, men at det var den friske vind, der pressede røgen ind. Så skaderne var forholdsvis begrænsede, fortæller Thomas Jørgensen.

Han fortæller, at branden opstod i et hjørne af bygningen, hvor der hænger et udendørs askebæger på væggen.

Annonce

Genåbner til weekenden

Ejeren og de ansatte, der blev udsat for røg, kom en tur på skadestuen til tjek, men var efter et par timer tilbage igen på badehotellet.

- De var bange for, om vi havde fået røgforgiftning, men vi er ok, sagde Søren Dalhof et par timer efter, da medarbejdere fra skadeservice også var mødt op for at gøre rent.

Ifølge Søren Dalhof lukker man nu restauranten et par dage for at gøre rent og lufte ud.

- Med den vind, der var, tror jeg ikke hotellet havde stået endnu, hvis ikke vi var gået i gang med brandslangen. Det kunne være endt meget værre, siger en lettet Søren Dalhof.

Han regner med, at hotellet er oppe at køre i løbet af få dage og kan genåbne til weekenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bagud med 18 point fem minutter før tid: Utroligt comeback giver Bakken Bears matchbold

Aarhus

Nyt testcenter åbner i midtbyen

Aarhus For abonnenter

Børnetøj på 63 reoler: Lille Nor bugner af genbrugsguld

Annonce