Annonce
Aarhus

Plantorama undgik fyringer: Hurtig omstilling er vejen frem i en coronatid

Sådan så det ud, da Plantorama 1. marts sidste år åbnede det nye havecenter på 9200 kvadratmeter i Egå. Foto: Jens Thaysen
Ingen medarbejdere er blevet fyret. Og der har ikke været brug for at få del i de mange corona-hjælpepakker. På trods af at Plantorama i marts måned så et dyk i omsætningen på 25 procent, går det nu den rigtige vej.

AARHUS: Corona eller ej, når solen skinner, vil danskerne i haven, og takket være en usædvanlig hurtig implementering af en ny digital platform, kommer Plantoramas kunder det.

- Det var egentlig meningen, den først skulle havde været i gang i 2021. Men da statsministeren gik på talerstolen i marts, kunne vi se vores omsætning faldt med 25 procent, siger Peter Vang Christensen, der er direktør i Plantorama.

Med Plantoramas nye ”klik og hent”-koncept kan kunderne vælge at få leveret planterne ud til bilen på parkeringspladsen. De kan endda få dem lagt i bagagerummet, så de ikke behøver at stå ud af bilen. Eller man kan vælge at få varerne leveret hjem til sig selv. Plantorama har sat sit logo på 22 varebiler, der køres af firmaets egne medarbejdere.

- Onlinedelen var allerede under forberedelse, inden corona-pandemien nåede til Danmark. Men lige pludselig skulle det gå stærkt, fortæller direktøren.

Med sig havde han et stærkt hold af medarbejdere, der var i stand til at reagere hurtigt. Blandt andet havde Plantorama de foregående år insourcet en del af deres it-afdeling.

- Nogle gange er det sådan, at når en organisation står med ryggen mod muren, så ”kan” den bedre. Vi improviserede fra et nulpunkt, hvor vi byggede oven på ”klik og hent”. Jeg er meget imponeret. På kun 10 dage blev vi klar til at kunne levere til hele landet, siger han.

Nogle gange er det sådan, at når en organisation står med ryggen mod muren, så ”kan” den bedre. Vi improviserede fra et nulpunkt, hvor vi byggede oven på ”klik og hent”. Jeg er meget imponeret. På kun 10 dage blev vi klar til at kunne levere til hele landet

Peter Vang Christensen

Varer til midnat

Det digitale forsvar mod corona virker. Direktøren kan se tilbage på april med tilfredshed.

- Vi beholdt alle medarbejdere på lønningslisten. Det skaber ro i organisationen. Hvis vi var gået i panik og havde fyret, havde vi ikke kunne indhente det tabte. Uanset hvad der sker, vil vi kæmpe for at beholde dem, for vi ved jo godt, at når vi kommer ud på den anden side, har vi brug for alle medarbejderne, siger Peter Vang Christensen.

Plantorama er tilbage på indeks 100 – ja, faktisk lidt over. Online-ordrerne vælter ind, man kan få leveret på alle tider af døgnet.

- Folk bestiller helt frem til midnat, fortæller han.

Også når coronakrisen engang er overstået, vil man kunne bestille sine varer online.

- Det er kommet for at blive. Vi tror, det kommer til at udgøre en større og større del af omsætningen Men også som en ekstra omsætningsmulighed, siger han.

Annonce

Tro på fremtiden

Et moderne plantecenter er et oplevelsescenter med både en café og alt, hvad kunderne efterspørger – fra hamstere til havemøbler.

- Der vil være kunder, der køber blomster og hygger sig i cafeen en søndag, der på en travl dag gerne vil have leveret nogle krukker eller noget jord hjem, som de bestiller på nettet, siger Peter Vang Christensen.

Godt nyt for alle os, der er trætte af at slæbe på tunge plantesække. Plantorama kan da også se, at der bestilles mange ”besværlige” varer via internettet. Og at der blandt kunderne er mange ældre.

- De har lært at købe ind på nettet i den her tid, hvor de af gode grunde er nødt til at være hjemme, siger Peter Vang Christensen.

Han savner selvfølgelig kunder i butikken.

- Vi er helt sikre på, vi vil se dem igen, men det er svært at sige lige nu, hvornår corona er overstået, siger han.

Selv om det ser godt ud nu, er der stadigt ukrudt, der skal luges væk, inden coronakrisen er et overstået kapitel.

- Der kan komme nogle realøkonomiske konsekvenser på et tidspunkt. Hvis en masse virksomheder lukker, ved jeg ikke, hvordan det influerer på os. Men under finanskrisen klarede vi os egentlig fint på driften, fortæller han.

- Vi tror på fremtiden, siger Peter Vang Christensen.

Et havecenter er et oplevelsescenter. I Egå er der 139 siddepladser i caféen. Foto: Jens Thaysen
Peter Vang Christensen. Foto: Flemming Krogh
Glade kunder til åbning i Egå i 2019. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce