Annonce
Sport

Hurtig venstre fløj tager to år mere i den orange spilletrøje

Fredrik Schilling i fuld fart fremad banen. Sådan kender man allerbedst den hurtige venstre fløj, der har forlænget sin kontrakt til sommeren 2022. Foto: Ole Nielsen
Fredrik Schilling nyder tilværelsen i Århus Håndbold. Den 30-årige håndboldspiller har forlænget sin kontrakt, så den løber frem til sommeren 2022.

HÅNDBOLD: Fredrik Schilling er klar til at tage en ny tørn i Århus Håndbold. Den 30-årige håndboldspiller har i efteråret været væk fra håndboldligaholdet på grund af en ukendt virus, der slog hans immunforsvar helt ud af kurs. Nu er den hurtige venstre fløj så meget i bedring, at han skimte spilletid og nu også har sat sin underskrift på en ny to-årig aftale med klubben frem til sommeren 2022.

På det tidspunkt vil han have spillet otte sæsoner i den århusianske ligaklub.

- En af de væsentligste årsager til forlængelsen er, at jeg er glad for den måde, som min hverdag er lige nu. Jeg glæder mig hver eneste dag, at jeg skal til træning. Når du har været det samme sted i seks år, så er det helt naturligt, at du spørger dig selv om, hvad der nu skal ske, men jeg synes, at det setup klubben præsenterede mig for, var virkelig spændende. Ikke mindst den rolle, som jeg er tiltænkt. Sådan havde jeg det allerede efter vores første møde, fortæller Fredrik Schilling Sørensen, der udover sit hverv som håndboldspiller også arbejder på klubbens kontor som sponsor account manager.

- Jeg har efterhånden fået et helt specielt forhold til klubben, fordi jeg kender alle i og omkring den efterhånden. Det er lige fra de frivillige til kontoret, sponsorer, bestyrelsen og hele den sportslige sektor. Det giver bare et andet forhold, når du har været i en klub så mange år, siger Schilling og understreger, at det også er med til at give en lyst til at give noget tilbage igen.

Annonce

I den kommende sæson bliver han en af de rutinerede spillere på et helt nyt hold. Han skal sammen med eksempelvis Peter Lund, Jens Fredsgaard og Frederik Børm være med til at inspirere og komme med gode råd til de nye yngre kræfter, der skifter til Århus Håndbold i sommerpausen.

- Det bliver et helt nyt hold til næste år. I den tid jeg har været i klubben, har det været en fast stamme af spillere, som har tegnet holdet. Nu bliver posen rystet lidt og nye kommer til. Der skal jeg være med til at vise, hvad det vil sige at være ligaspiller og kunne præstere på højeste niveau hver gang. Det er en rolle, som jeg sagtens kan se mig selv i, siger Schilling, der i de seneste sæsoner har delt spilletid med Tobias Møller, men i den kommende sæson formentlig får en noget yngre makker på venstre fløj.

Hvem det bliver er endnu ikke afklaret. Schilling glæder sig dog til at tage en ny periode i klubben.

- Det bliver et vildt spændende hold vi får i den kommende sæson og det er bare endnu en motiverende faktor for mig, siger han.

Frederik Schilling Sørensen kom til Århus Håndbold i sommeren 2014 fra Bjerringbro-Silkeborg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce