Annonce
Norddjurs

Husbåde i Grenaa Marina et halvt år forsinket: Håber på udstillingsbåd i september

De 10 husbåde i Grenaa Marina er blevet forsinket. En udstillingsbåd skulle have ligget klar i foråret, men bliver tidligst klar i september. Visualisering: Zunshine Living
Projektet med husbåde i Grenaa Marina er blevet forsinket et halvt år, blandt andet grundet corona og misforståelser med Norddjurs Kommune, men direktøren for Zunshine Living, der skal levere de flydende fritidsboliger, håber på, at en udstillingsbåd er klar i sensommeren.

Grenaa: Hvis tanken om en alternativ fritidsbolig i form af moderne husbåd kunne lokke, så var der gode nyheder før jul sidste år.

Her blev det offentliggjort, at det fra foråret 2020 ville være muligt at købe sig en husbåd midt i Grenaa Marina. Planerne var 10 husbåde, som Randers-firmaet Zunshine Living skulle stå for levering af, og den første udstillingsbåd ville ligge klar i foråret.

Nu siger kalenderen snart sommer, men der er stadig ingen husbåde at se i marinaen. Det betyder dog langt fra, at projektet er droppet, men der har været forskellige forsinkelser, forklarer Peter Poulsen, direktør i Zunshine Living.

- Det skyldes flere forskellige ting. Coronaen har givet noget forsinkelse, men der har også været nogle misforståelser med Norddjurs Kommune, siger han.

En af misforståelserne har, ifølge direktøren, været, at kommunen mente, at Zunshine Living skulle ansøge Kystdirektoratet om tilladelse.

- Projektet har ikke været ansøgningspligtigt, da der er en bagatelgrænse, der hedder 10 procent af havnens areal og under 4,5 meter i højden, og derfor havde vi ikke ansøgt, men det blev vi så bedt om at gøre alligevel, siger Peter Poulsen.

Helårsboliger kan give konflikter

Ansøgningen førte til en tilladelse fra Kystdirektoratet, men da tilladelsen åbnede op for, at husbådene kunne anvendes både som helårsboliger og ferieboliger (hvor de øvrige boliger i marinaen kun kan anvendes som ferieboliger i henhold til gældende lokalplan, red.), skulle kommunen tage stilling til, om den ville klage over afgørelsen - også selv om husbådene efter ansøgers ønske kun skal bruges som fritidsboliger.

Bekymringerne i forhold til husbådene som helårsboliger handler primært om risikoen for konflikter mellem ejerne af husbådene og erhvervshavnen, men det kommer ikke til at ske, da husbådene netop kun sælges som fritidsboliger.

- Der er andre gældende regler i forhold til fritidshuse. Man har ikke klageret over eksempelvis støj, støv og lugt fra den nærliggende erhvervshavn, forklarer Peter Poulsen.

Derudover kommer husbådene heller ikke til at høre ind under lokalplanen, da boligerne ikke ligger på land.

- Det er en misforståelse, for husbådene ligger på vandet, og der er forskel på søterritorium og lokalplan. Planloven stopper ved kajkanten, siger Peter Poulsen.

Annonce

Byggesagsbehandling skal lettes

At Norddjurs Kommune har misforstået nogle ting omkring projektet, er ikke enestående.

- Det er ikke hverdagkost at byggesagsbehandle på husbåde, så vi ser den slags mange steder, hvor vi har projekter, siger Peter Poulsen.

Selv om der ligger nogle helt klare regler for byggesagsvejledninger, vil Zunshine Living nu prøve at tydeliggøre og afklare forhold som eksempelvis kloakering, affald, miljøzoner med videre, så der skabes et bedre udgangspunkt for at byggesagsbehandle på kommende husbådsprojekter rundt om i landet.

Annonce

Udstillingsbåd klar i september

Punktet om en eventuel klage over Kystdirektoratetes afgørelse var på Teknik- og Miljøudvalgets møde i sidste uge, og her blev det besluttet ikke at klage. Punktet skal nu drøftes i Økonomiudvalget, og besluttes det også der, at der ikke skal klages over godkendelsen, så er man mere end klar hos Zunshine Living.

- Så skal vi have sat en udstillingsbåd i ordre, men det vil vi ikke, før vi har grønt lys fra kommunen, siger Peter Poulsen.

Han forventer dog, at der er tale om en formel godkendelse, og at man derfor kan være klar med en udstillingsbåd i marinaen i sensommeren.

De 10 husbåde er af typen Zunshine Living 70, og de sælges indflytningsklar til 2.095.000 kroner. De vil blive bygget løbende på ordre, da firmaet ikke har lagerplads til at opbevare færdigbyggede modeller.

Det er EDC Grenaa, der er på som ejendomsmægler.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3.000-4.000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Er du klar til kaos på Oddervej? Bilisterne må regne med store forsinkelser - men mange kan faktisk helt undgå bilkøerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor gør Mustapha Bundu AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Se video og billeder: Så flot er havnens nye slæbebåd

Sport

Stor donation skal hjælpe atleter til OL: - Det giver mulighed for en mere professionel tilværelse

Byudvikling

Der skal mere gang i de mindre byer: Rådmand vil have endnu mere byliv i oplandsbyerne

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Østjylland

Norddjurs løfter velfærden og letter skatten: Kommunens økonomi har aldrig set bedre ud, siger borgmester

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Aflyst, forsinket, tom og alt for dyr: Letbanen sætter sindene i kog, men er påstandene korrekte?

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Alarm 112

Dyr skudt med pil i Dyrehaven: - Det kunne godt ligne en 'mørkets gerning'

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

AGF

Efter voldsom ulykke i træningscenter: Spillerforening forventer, at AGF strammer op på sikkerheden

Annonce