Annonce
Østjylland

Huse revet ned: Aldi udvider med flere parkeringspladser på Sundvej

Husene på Sundvej 111 og 113 er fjernet, så der kan blive plads til ekstra parkeringspladser for den nærliggende Aldi. Foto: Morten Pape
To huse på Sundvej er revet ned. Den nærliggende Aldi har købt tre matrikler for at få bedre synlighed og øge antallet af p-pladser. Ortopædisk Håndskomageri er flyttet til Aarhus.
Annonce

Horsens: Aldi har købt matriklerne Sundvej 111, 113 og 115, og bygningerne på to af grundene er revet ned. Her skal der anlægges ekstra parkeringspladser til Aldi-butikken på nabogrunden, oplyser dagligvarekoncernen.

- Det er en plan, vi har været undervejs med et stykke tid. Med købet af grundene får vi udvidet antallet af parkeringspladser fra de nuværende 50 til omkring 100, og vi får en større synlighed. Når man i dag kommer kørende fra øst, er butikken dækket godt ind af haver og træer, siger Jan Jørgensen, ejendoms- og udviklingschef i Aldi, Region Kolding.

Når de nye p-pladser er til rådighed i starten af juli, vil til- og frakørslen til Aldi blive flyttet længere mod øst, oplyser Jan Jørgensen.

Sundvej 115 rummer i dag restauranten Bossen og Bumsen og en benzintank, og det ændres der ikke på med Aldis køb af matriklen.

- Vi købte grundene af et dødsbo, og det var en samlet pakke. Vi har ingen særskilte planer med Sundvej 115. Planen er at sælge grunden videre, når det er muligt, siger Jan Jørgensen.

Med købet af grundene får vi udvidet antallet af parkeringspladser fra de nuværende 50 til omkring 100, og vi får en større synlighed.

Jan Jørgensen, ejendoms- og udviklingschef, Aldi, Region Kolding

Annonce

Skomager er flyttet til Aarhus

Matriklen Sundvej 113 har i 35 år huset Ortopædisk Håndskomageri. Virksomheden er nu flyttet sammen med hovedafdelingen, der ligger i Aarhus.

- Det er ikke med vores gode vilje, at vi flytter. Vi har været glade for at være i Horsens, men ejerne af ejendommen har valgt at sælge, og så er det sådan, det er, siger Ulla Vestergaard, bogholder hos Ortopædisk Håndskomageri.

- Det er jo en epoke, der er slut, og det har jeg det da ikke ret godt med, men nu er beslutningen taget. Man må også sige, at vores branche er for nedadgående. Uddannelsen er nedlagt, og det er umuligt at få folk. Derfor giver det mening at samle kræfterne i Aarhus, siger hun.

Sundvej 113 husede også Klinik for Fodterapi, der nu er flyttet til lidt længere ind mod byen, til Sundvej 101. I hvert fald for en tid, for denne bygning står også til at blive revet ned i forbindelse med den trafikale opgradering af Langmarksvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Aarhus

Ingen fly: Aarhus Lufthavn lukket

Annonce