Annonce
112

Husejer overraskede mænd med koben i sin have

Arkivfoto

Skanderborg: To mulige indbrudstyve fik travlt med at få benene på nakken, da de mandag eftermiddag blev overrasket af en husejer, mens de formentlig var i gang med at bryde ind i mandens hus på Horndrupvej syd for Skanderborg.

- Husejeren opdager to mænd, der står i hans have. Den ene er udstyret med et koben. Da de opdager ejeren, smutter de meget hurtigt fra stedet. De kører i en VW Caddy med blanke alufælge og uden nummerplader, fortæller politikommissær Christian Skytt fra Sydøstjyllands Politi.

Husejeren har fortalt politiet, at han mener, der er tale om østeuropæisk udseende mænd. De beskrives begge som 25-35 år og almindelige af bygning. Den ene havde et koben med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indbrud i Østjylland: Antallet skal ned og opklaringsprocenten skal op

Det er glædelige nyheder, man kunne læse i Århus Stiftstidende lørdag. Antallet af indbrud i Østjyllands politikreds er nemlig raslet ned de seneste ti år. 34 procent er antallet faldet i hele Østjylland, mens der i Norddjurs alene var 65 procent færre indbrud i 2018 end for ti år siden. Det er utroligt positivt og vigtigt i en tid, hvor man ud fra døgnrapporter og krim-historier på tværs af medierne indimellem kunne tro, at det modsatte var tilfældet. Og hvem skal så have buketten af roser for de markant forbedrede tal? Flere i virkeligheden. Først og fremmest har politiet ydet en stor indsats med at oplyse og klæde borgerne på, så de ved lige præcis hvilke trick, en langfingret gæst ikke bryder sig om. Dernæst har borgerne taget rådene til sig og fra 2016, efter at politiet havde gennemført en større oplysningskampagne, begyndte indbrudsstatistikken at blive mærkbart bedre. Derfor kan det næsten lyde jubeloptimistisk, når vicepolitiinspektøren ved Østjyllands Politi, Gert Bisgaard, taler om at få sænket indbruddene i privat beboelse med yderligere to tredjedele over de næste år. Men det er dejligt med ambitioner. Dejligt med himmelstræbende mål, for et indbrud er ét for meget. Som de fleste, der har haft indbrud, kan skrive under på, så kan det blive dyrt for den ramte, det kan betyde tab af uerstattelige effekter, give bøvl med forsikringen og ikke mindst utryghed.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce