Annonce
Østjylland

Husk: Barberskum er hærværk, ikke nytårsløjer

Frank og Ilse Jensens hus i Stilling 1. januar 2011. Barberskummet har opløst malingen på døren og efterlader permanente mærker på murstenene. Privatfoto

Åh nej! Sådan lød det i 2012, da et ægtepar igen 1. januar kom hjem til deres hus i Stilling, hvor nytårsløjer for mindst 8. gang er gået over gevind.

Annonce

STILLING: For Frank og Ilse Jensen i Stilling er årsskiftet ikke den glædens tid, som det kunne være. Hvert år fejrer de nytår med venner i Aarhus - og de seneste otte-ti år er de kommet hjem til et hærværksramt hus.

I år var ingen undtagelse.

- Man føler magtesløshed og bliver ekstremt vred. Det er meget ubehageligt, at folk på den måde har været inde på ens enemærker. Det er helt den samme følelse, som da vi havde indbrud for nogle år siden, siger Frank Jensen.

I stedet for at slappe af måtte han bruge nytårsdag på at rydde op, skrubbe barberskum af og ringe til politiet.

Frank Corfitz Jensens hus har år efter år været udsat for hærværk nytårsaften. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Lod som om de var hjemme

Der lå fyrværkerirester på fliserne, og der var sprøjtet barberskum på mursten, ruder og døre. På dørkarmen var der brandmærker, som om der har været ild i skummet.

Barberskum kan opløse maling, og flere steder på træværket er malingen boblet op. Blomsterkrukker var væltet og glasset i elmåleren smadret. Foran hoveddøren var havemøblerne smidt i en bunke, med skrammer på møbler og hakker i dørkarmen til følge, og lyskæden fra juletræet var ødelagt og smidt ind til naboen. Traileren, som han normalt sætter i garagen nytårsaften, havde han i år ladet stå på sin plads ved carporten, så det så ud, som om parret var hjemme. Ligesom også lys og tv var tændt i huset.

- Men det har de åbenbart luret, så det virkede lige modsat. Traileren er skubbet ned ad en skrænt, hvor den er endt på hovedet, fortæller han.

Frank og Ilse Jensens hus i Stilling 1. januar 2011. Barberskummet har opløst malingen på døren og efterlader permanente mærker på murstenene. Privatfoto
Annonce

- Hærværk skal ikke stoppe os for at fejre nytår med vennerne

Men hvorfor bliver ægteparret ikke bare hjemme nytårsaften?

- Vi har en gammel tradition med at holde nytår hos vores venner i Aarhus. Og det kan da ikke være rimeligt, at frygten for hærværk skal afholde en fra at holde nytår, hvor man har lyst, mener han.
Han formoder, at det er de samme, som gør det år efter år.

Huset er i øvrigt det eneste i området, som år efter år har været udsat for hærværk nytårsaften. Frank Jensen tror dog ikke, at det er møntet personligt på dem. Snarere er det, fordi huset ligger let tilgængeligt, ud til en offentlig sti.

- Et år blev postkassen sprængt i stykker, så den fjerner jeg nu. Tidligere smurte de havregrød over alt på huset, mens de i år har brugt barberskum, som ætser sig ind i maling og mursten. Det kan jo også ødelægge lakken på biler. Men havregrød er også forbandet svært at få af, især i frostvejr, og efterlader også mærker, er hans erfaring.

Sidste år satte han et kamera op i håb om at filme hærværksmændene på fersk gerning. Men for en gangs skyld skete der intet. Og i år virkede kameraet ikke og var fyldt med barberskum og wc-papir.

Barberskum er så ætsende, at det kan opløse maling. Det kan åbenbart også brænde, der er i hvert fald spor af brand på Frank og Ilse Jensens dørkarm efter hærværket nytårsaften. Privatfoto
Annonce

Barberskum er hærværk

Vicepolitikommisær i Skanderborg, Martin Rasmussen, er ikke i tvivl om karakteren af »nytårsløjerne«.

- Det her er hærværk. Tandpasta på postkassen er løjer, den kan gøres ren, men når noget bliver ødelagt, er det hærværk. Det kan godt være, at de ikke har vidst, at barberskum ætser og ødelægger, men uvidenhed er ikke nogen undskyldning, siger vicepolitikommisæren.

Både han og Frank Jensen opfordrer borgere, som måtte have set eller hørt noget nytårsaften ved ægteparrets hus, til at kontakte politiet.

- Jeg håber, vi kan finde frem til, hvem det er, så det stopper. For det tager noget af glansen af nytårsaften, siger Frank Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ny storaktionær i AGF forklarer aktieopkøb: - Klubben har et kæmpe potentiale

AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce